Tuttavaperheen poika viettää tänään 4v. syntymäpäiviään. Toiveena oli tämän päivän juhliin lumiukko-kakku ja kuulin kuinka poika perusteli aihevalintaa "kun nyt on talvi" - No niinhän se on! Tänään on meillä lapset tehneet pihalla lumiukkoja ja äiti sitten keittiössä



Kakun tein maidottomana, joten täytteissä tuli taas hieman varioitua. Paistoin kakkua varten kaksi 18 cm sokerikakkupohjaa (molemmissa 3 munan pohjat). Toisen pohjista maustoin kaakaolla. Kaakaopohjaan tein suklaisen täytteen Nalle suklaakaurajuomasta ja Sunnutain kuohkea vispi-valmisteesta. Toiseen kakkuun laitoin kuningatartäytteen samaisesta Sunnuntain maidottomasta vispistä ja kuningatar Piltistä. Kostutin vaalean pohjan omenamehulla ja suklaapohjan tuolla samaisella Nalle suklaakaurajuomalla. Töytin kakut pyöreäpohjaisiin kulhoihin ja kumosin ne seuravana päivänä. Kuorutin kakut maidottomalla sokericremellä (Sunnuntain maidoton hopean värinen leivontamargariini ja nesteenä omenamehu) ja marsipaanilla. Mustat osat sokerimassaa.


Suklainen täyte:

2,5 dl Nalle Suklaakaurajuomaa

2 keltuaista

1,5 rkl perunajauhoa

1,5 rkl sokeria

2 liivatelehteä

1 prk Sunnutai kuohkea vispi

2 rkl vaniljasokeria

 

Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen. Mittaa kattilaan kaikki loput aineet paitsi vispi ja vaniljasokeri. Sekoita ja kuumennna niin, että seos sakenee hieman. Nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon liivatteet. Anna jäähtyä. Vatkaa Vispi vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Sekoita vispi yhteen suklaakiisselin kanssa. Täytä kakku ja anna hyytyä seuraavaan päivään. ( Ehkä liivatteiden määrää voisi hieman lisätä, niin täytte hyytyisi vielä paremmin)


Maidoton Kuningatartäyte:

1 prk Sunnuntai kuohkea vispi

tomusokeria

vaniljasokeria

1 prk kuningatar Pilttiä

2 liivatelehteä

tilkka vettä


Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa sillä aikaa vispi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos kuningatar Piltin sekaan. Lisää marja-liivateseos vaahtoon. Maista täytettä ja lisää sokeria/vaniljasokeria maun mukaan. Täytä kakku ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Suosittelen täyttämään molemmat täytteet vuokaan tai kulhoon, koska täyte on aika notkeaa vielä täyttö vaiheessa. 

Kunhan saan palautetta kakun mausta, niin laitan tänne tietoa



 

Ja tuoa tikausta tuli nyt joka kohtaan... Se vaan on niin kivaa!! 

Pitää vielä varmasti tehdä joku tilkkutäkkikakku, jossa pääsisi oikein urakalla tikkailemaan


Onnea Aleksi!!!