Löysin jo jokin aika sitten Valion nettisivuilta mukavan tuntuisen mangojuustokakun ohjeen. Siitä oli itse asiassa oikein netti-videokin, mutta sitä en enää löytänyt. Niin usein pyörii tarjoiltavana ne samat ohjeet, joten on aina mukavaa kokeilla uutta. Hieman tietysti taas muokkailin reseptiä itselleni sopivammaksi. Toki olisin ihan tuota alkuperäistäkin voinut käyttää sellaisenaan... Itse kyllä tästä pidin. On kyllä kokonaisuudessaan aika mangoinen!


Hyydytettävä Mango-tuorejuustokakku

Sokerikakkupohja

2 munaa

60g sokeria

30g vehnäjauhoja

30g perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2,5 dl/ 2 prk mangososetta
0,5 dl vettä
5 kpl liivatelehtiä
2,5 dl Valio vispikermaa

Mangokiille
 1 dl vettä
 3 prk mangososetta
4 liivatelehteä


Valmista pohja:
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot. Levitä seos leivinpaperin päälle ja muotoile pyöreäksi yli Ø 24 cm:n levyksi. Paista pohja 160 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Voitele Ø 24 cm:n irtopohjavuoka ruokaöljyllä ja sirottele öljyn pinnalle tomusokeria. Leikkaa jäähty-neestä pohjasta vuoan kokoinen pohja ja laita se vuoan pohjalle. Itse tein hieman vuokaa pienemmän pohjasta, jotta se ei näkyisi ulkoreunoista.

Valmista täyte:
Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja mangosose. Kiehauta vesitilkka ja laita siihen puristetut liivatelehdet. Sekoita ja anna jäähtyä hetki. Kaada ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen tuorejuustomassan joukkoon. Sekoita lopuksi kermavaahto tuorejuustomassan joukkoon.

Laita mango-juustotäyte kakkurenkaaseen pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin neljän tunnin ajan, mielellään yön yli.

Mangokiille:
Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon liotetut liivatteet. Kaada liivatevesi mangososeen joukkoon. Kaadaseos mangojuustotäytteen päälle. Anna hyytyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.

Irrota vuoka kakun ympäriltä varovasti ja koristele kakku haluamallasi tavalla.


Alkuperäisessä ohjeessa tuorejuustoa oli hieman enemmän ja kiille oli tehty hyytelösokerilla. Siinä oikeastaan suurimmat muutokset, jotka Valion alkuperäiseen Mango-tuorejuustokakkureseptiin tein.