Kummityttömme täytti viikonloppuna vuosia ja toiveena oli Muumi-kakku... Enpä taas miettinyt, että kakku tosiaan pitää sankarin kotiin kuljettaakin, joten koristeet sain kakun päälle vasta juhlissa.


Kuvatkin ovat nyt sitä rataa, että nopeasti tiskipöydällä napsittuja.


Paistoin kakua varten 10 munan sokerikakkupohjan. Pienen siivun leikkasin tuohon lahjapakettikakkuun, jonka tein sankarille allergian vuoksi. Oli kyllä pieni sankari innoissaan kuin sai kokonaan oman paketin kakustakin :o) Täytteenä tuossa isossa kakussa on vadelmamousse (tehty masikkamoussen tapaan, mutta paseeratuista metsävadelmista) ja paketissa sunnuntai vispautuvan vaniljan ja mustikkasoseen sekoitus sokerilla ja vaniljasokerilla maustettuna. Päällä marsipaani molemmissa kakuissa ja reunalla pursotukset vispikermasta. Koristeet on tehty sekä sokerimassasta että marsipaanista. Hahmot tein osittain muotilla. Ruohotupsut pursottelin sokericremellä, kuten myös tarttumapintana marsipaanin alla.

 


Nuuskamuikkunen on ihan selvästi ollut maalaamassa muumitaloa, kun sai pienen sinisen maaliläiskän nenäänsä, kun noita koristeita kakulle laittelin...

 

Onnea Jennalle!