Mieheni sisko viettää tänään 21v. syntymäpäiviään. Sain viestillä monta eri linkkiä mitä erilaisimpiin kerroskakkuihin, joista sitten yritin poimi oleellisimmat asiat tähän kakkuun. Osa nimetyistä yksityiskohdista jäi kokonaan pois, koska kakussa ei ollut tilaa enää lisäyksityiskohdille.



Kakku toivottiin 15 henkilön kerroskakkuna. Jaoin 6 munan sokerikakkupohjan kahteen erikokoiseen vuokaan (20cm ja 18cm). Täytin kakut toiveesta passion-persikka-valkosuklaamoussella ja kostutin hedelmämehulla. Laitoin kakut tekeytymään jääkaappiin. Seuraavana päivänä leikkasin pienemmästä kakusta neliskanttisen, koska myös tuo neliskanttinen muoto oli toivottu kakkuun. Kuorutin kakut ensin ohuelti sokericremellä ja sen jälkeen keväisen vihreäksi värjätyllä marsipaanilla. Lopuksi vielä tein valkoisesta marsipaanista reunaan nauhat sekä alempaan kakkuun koristeet. Loppusilaukseksi vielä suihkutin helmiäiskimalletta kakun päälle, koska kimaltavuuskin oli toivelistalla :o) Perhoset, ruusun ja lehdet tein jo hyvissä ajoin kuivumaan muotoonsa sokerimassasta.

Vaikka kakku onkin pieni, laitoin pohjalla olevaan kakkuun muutaman pillin tueksi ja ylemmän kakun alle kakkupahvin, jotta kakku pysyisi suorana. Lähinnä tuon varmistuksen sitä varten, että kakku piti kuljettaa juhlapaikalle.




Täyte:

5 dl vispikermaa

tomusokeria

vaniljasokeria

n. 400g (n.13 kpl) passionhedelmiä 

3 persikan puolikasta (säilyke)

100g valkosuklaata rouhittuna

4 liivatelehteä

1/2 dl hedelmämehua


Paseeraa passionhedelmät (Painele hedelmän sisus siivilän läpi, jotta siemenet eivät jää täytteeseen). Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Soseuta persikat ja lisää paseerattu passionhedelmä sekaan. Kuumenna hedelmämehu kiehuvaksi ja liuota siihen puristetu liivatelehdet. Sekoita seos hyvin ja lisää hedelmäsoseen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele joukkoon vielä kermavaahto ja rouhittu valkosuklaa. 




Onnea Minna!