Pitkästä aikaa sain pyynnön pienestä mansikkakakusta mansikoilla.



Laitan tähän nyt koko reseptin ihan vaan äitienpäivää silmällä pitäen, jos vaikka joku on reseptiä vailla

Tuolta oikealta (kategorioiden ja historian alta) löytyy ohjeita myös suurempiin kakkupohjiin sekä muita täytevaihtoehtoja.

 

Kakkupohja:


4 munaa

120g sokeria

60g vehnäjauhoja

60g perunajauhoja


Täyte:

3 dl kermaa

n. 200g mansikoita

2 liivatelehteä

3 rkl vettä

tomusokeria

vaniljasokeria


Päällä:

Pakastemansikoita

hilloa marjojen tartuntapinnaksi

kermavaahtoa (n. 4 dl)

hyytelösokerista keitetty kiille

helmiäisnonparellit


Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot varovasti, mutta hyvin sekoittaen. Kaada massa voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20-22cm). Paista n. 165 asteessa n. 25-30 min ajan, kunnes kakku on kypsä. Kumoa ritilän päälle jäähtymään vuoassa. Irroita jäähtynyt kakku vuokasta ja leikka kolmeen osaan.

Täytteen valmistus. Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen. Sulata pakastemansikat ja soseuta. Vatkaa kermavaahdoksi ja mausta sokereilla. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja lisää liotetut liivatteet siihen. Sekoita ja kaada ohuena nauhana mansikkasoseen sekaan. Nostele kermavaahto mansikkasoseen sekaan ja lisää tarvittaessa vielä sokeria.

Laita ensimmäinen pohjakerros vuoan pohjalle ja kostuta esim. appelsiinimehulla. Levitä puolet moussetäytteestä pohjan päälle. Nosta päälle keskimmäinen pohjakerros, kostuta ja lisää loput täytteet. Nosta vielä viimeinen pohjakerros ja kostuta se. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Itse koristelin kakun kermavaahtopursotuksin sekä mansikoilla ja kiilteellä. Toki päälle voi laittaa vaikka marsipaanikuorrutuksen.

Tällä kertaa en lisännyt yhtään leivinjauhetta jauhojen sekaan ja kakku kohosi silti varsin hyvin.