Tuttava perheessä juhlittiin lauantaina pienen tytön kastejuhlaa. Sain toiveen kakun lisäksi voileipäkakuista. Kaikki tarjoilut tuli olla täysin laktoosittomia.


 

Molemmat kakut olivat n. 15 hlön kakkuja.

 


 

Kalakakun tein tätä kalavoikkariohjetta mukaillen. Maitotuotteina käytin vain maustamatonta tuorejuustoa ja creme fraishea sekä raejuustoa. Koristeena Frizee-salaattia, Mizuno-salaattia, kylmäsavulohta, kananmunaa, sitruunaa, herneenversoja, tilliä



 

Lihakakun tein aikalailla tällä ohjeella, joka jo alunperinkin oli laktoositon. Päällä, frisee-salaattia, kinkkua, tomaattia, herneenversoja.


Kuorrutuksena molemmissa kakuissa on 2 dl vispikermaa vaahtona sekä 200g maustamatonta tuorejuustoa (ohje kaksinkertaisena kahteen kakkuun) sekaan vatkattuna. Olen tuon todennut parhaimmaksi kuorrutteeksi voileipäkakkuihin.