Marenkiset raparperi-mansikkaleivokset


Pohja:

4 valkuaista
200g hienoa sokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl omenaviinietikkaa

Täyte:

Raparperi-mansikkahilloke:
200g raparperia
100g mansikoita
1/2 dl sokeria
1 rkl vettä

3 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:

tuoreita mansikoita


Marenkipohjan valmistaminen:
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri pienissä erissä vaahdon sekaan. Nostele lopuksi varovasti joukkoon sekä maissitärkkelys ja omenaviinietikka. Pursota marenkimassasta 6 kiekkoa (halk. n.10 cm) leivinpaperin päälle uunipellille. Pursota vielä kiekkojen reunoille marenkihuippuja, jotta saat aikaan kuppimaisen leivospohjan. Voit myös levittää marenkimassan lusikalla kuppimaiseen muotoon leivinpaperin päälle. Paista 140 asteessa n. 1h. Laita uuni pois päältä ja jätä marenkipohjat jäähtymään uuniin.
Raparperi-mansikkahillokkeen valmistaminen: Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja raparperit. Anna kiehua n. 5 minuuttia tai kunnes raparperit ovat kypsiä. Loppuvaiheessa lisää joukkoon vielä mansikat ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.
Vatkaa kermavaahto. Mausta kermavaahto sokerilla ja vaniljasokerilla.

Lusikoi jäähtynyttä hilloketta marenkipohjille ja levitä päälle kermavaahtoa. Koristele tuoreilla mansikoilla.



Osallistuin tällä reseptillä leivontafooruminen kesäkuun leivontahaasteeseen - aiheena raparperi