Tänään poikamme (7v.) tuli koulusta kotiin ja kertoi saaneensa läksyksi etsiä ja kirjoittaa jonkin marjaisan reseptin. Tätä Sunnuntain/Raision reseptiä minun on pitänyt jo pitkään kokeilla ja ehdotinkin tätä, mutta poika halusi etsiä itse äidin blogista sopivan reseptin...

Leivoimme näitä kuitenkin tai oikeastaan lapset keskittyivät enemmän maistelemaan taikinaa ja marjoja...


Marjapiilot

(puolikkaalla ohjeella n. 17 minimarjapiiloa)

Pohja:
200 g Sunnuntai-margariinia
1 dl sokeria
1 muna
4 dl Sunnuntai-vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g marjoja esim. mustikoita ja
vadelmia
n. 1 dl sokeria
2-3 rkl perunajauhoja

Koristeluun: tomusokeria

muffinipelti tai pieniä metallivuokia


Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina tunniksi jääkaappiin. Sekoita osittain sulaneiden marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Ota pohjataikinasta 1/3 erilleen kansia varten. Jaa loppuosa 12 palaan. Painele palat muffinipellin voideltujen syvennysten tai metallivuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi marjatäyte syvennyksiin. Kauli erilleen otettu taikina levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota siitä juomalasilla tai piparimuotilla 12 pyöreää kantta (halkaisija 7 cm). Nosta kannet marjapiilojen päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota jäähtyneet marjapiilot varovasti. Koristele tomusokerilla.

Itse unohdin tuon vuoan voitelun, joten piirakoiden irroittaminen siististi oli hieman hankalaa. Maku näissä oli herkullinen.




... tehtävää varten poikamme valitsi muuten tämän ihanan marjapiirakan, joita tein viimeksi tällä viikolla.

 Erinomainen valinta sekin