Meillä lasten suosikki keksinä on pitkään ollut Domino-keksit. Oreo on Amerikassa vastaavanlainen vaniljatäytekeksi. kotitekoisia Oreo reseptejä löytyy netistä paljon ja itse päädyin kokeilemaan tällaista reseptiä. Tässä linkki alkuperäiseen sivustoon.



Ei nämä nyt näytä ulkoisesti kaupan vastaavilta ja maussakin oli vielä hieman "hieromista", mutta hyviä nämä olivat. Tein noista hieman liian suuria, mutta ensi kerralla olen hieman fiksumpi.


Homemade Oreos

(näin minä nämä tein)

keksit:

3 dl vehnäjauhoja

1,2 dl kaakaojauhetta

1 tl sooda

1/4 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

300g sokeria

141g voita

1 kananmuna

Täyte:

57g voita

57g margariinia

280g tomusokeria

2 tl vaniljauutetta


Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Vatkaa joukkoon pehmeä rasva sekä kananmuna. Vatkaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaiseksi, kiinteäksi massaksi. Pyörittelin massan käsin palloiksi leivinpaperin päälle. Jätä pallojen välille hyvä väli, koska ne leviävät hieman. Painele palloja hieman käsin. Paista 190 asteessa n.9-10 min. Nosta paistamisen jälkeen keksit jäähtymään ritilän päälle.

Tee täyte. Mittaa pehmeä rasva sekä tomusokeri ja vaniljauute kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella (n.2-3min) kunnes täyte on ilmavaa ja vaaleaa. Laita täytemassa pursotinpussiin ja leikkaa n. 1,5 cm reikä pursotuspussin kärkeen. Pursota täytettä spiraalin malliin tai teelusikan kokoinen "pisara" joka toisen jäähtyneen keksin päälle ja nosta toinen keksi päälle ja paina hieman.