On pitänyt taas harjoitella jo pidemmän aikaa MMF:n eli vaahtokarkkikuorrutteen tekoa, mutta aina se on jäänyt. Olen sitä joskus aikoinaan kokeillut jo muutaman kerran, mutta pitää taas hieman kaivella vanhoja asioita mieleen... Nyt kuitenkin viikolla sain tehtyä satsin vaahtismassaa ja tänään sain vihdoin tehtyä kakun tuohon vaahtismassan alle :o) Toisena harjoituskohteena on ollut tuo brush embroidery kuviointi pikeerillä (valkuaista ja tomusokeria) ja nyt nopeasti sain tällaisen helpon kuvan aikaiseksi (hieman räikeet värit, mutta sainphan kokeiltua ). Samalla tämä kakku toimii vielä testinä miten MMF käyttäytyy kakun päällä, kun kakku on tehty edellisenä päivänä kokonaan valmiiksi. Myöskään tuota kaksiväripursotusta en ole ainakaan muistaakseni koskaan käyttänyt kakun päällä, vaikka olen sitä monesti harjoitellut ja kokeillut.

  



Paistoin kakkua varten kaakaolla maustetun 4 munan sokerikakkupohjan. Täytteeksi laitoin Fazerin Marianne-suklaalevystä, kermasta ja maitorahkasta tehdyn moussen. Kostutukseen käytin maitoa. Päällä tosiaankin tuo MMF:stä tehty levy sekä kermavaahtopursotukset (osa kermasta värjätty pinkiksi). MMF:n alla kermavaahtoa.




Tässä vielä ohje MMF:lle.

 

MMF-kuorrute

200g vaahtokarkkeja
4 rkl vettä
3/4 pkt tomusokeria
öljyä työstämiseen

Öljyä mikronkestävä astia. Laita siihen vaahtokarkit ja vesi. Sulata mikrossa pieni hetki kerrallaan kunnes kaikki vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet. Huom! sekoita välillä!! Sihtaa toiseen astiaan puolet tomusokerista. Kaada sulanut vaahtokarkkimassa tomusokerin päälle. Sihtaa vielä hieman tomusokeria massan päälle. Öljyä käsi kunnolla ja aloita takinan alustaminen. Alusta vaahtokarkkitaikinaa ja lisää tomusokeria, kunnes taikina on jämäkkää, mutta kuitenkin työstettävää. Anna taikinan levätä kelmutettuna mielellään yön yli. Lämmitä ennen käyttöä kuorrutetta ihan lyhyitä aikoja mikrossa, jotta massasta tulee helpommin työstettävää. Käytä kaulittaessa tomusokeria tarttumisen estämiseksi.