Sain pyynnön täytekakuista, joihin ei ollut muuta toivetta kuin täytekakku tai kaksi kakkua ja henkilömäärä. Päädyin sitten pitkästä aikaa ihan perus marjakakkuihin, koska ne nyt on varminta tarjottava suurelle porukalle. Päädyin laittamaan kakun täytteeksi sekä vadelmaa että mansikkaa. Tähän täytteeseen liittyy eräs tarina, joka vieläkin jaksaa naurattaa, kun tuollaisesta marjayhdistelmästä tulee puhetta.

Elettiin muistaakseni vuotta 2000, kun ystäväni meni naimisiin. Hän toivoi mansikka-vadelmakakkua hääkakuksi. Tämän pyynnön esittäessään juhlapaikassa ravintolanpitäjä totesi "ettei sellaista yhdistelmää voi missään tapauksessa tehdä". Keskustelimme asiasta ja ravintolanpitäjä piti pintansa. Olin itse tuolloin myös suunnittelupalaverissa mukana kaason roolissa ja vieläkin nauramme tuolle kommentille, jos meillä tulee puhetta moisesta yhdistelmästä... Se nimittäin taisi olla ystäväni lempikakkua!! Mielestäni tuossa yhdistelmässä ei ole mitään kovin outoa...



 

Paistoin kakkua varten 10 munan sokerikakkupohjan jaettuna kahteen vuokaan. Kostutin kakun appelsiinimehulla ja täytteeksi laitoin vadelma-mansikkamoussea eli osan mansikoista korvasin vadelmilla ja hieman sokerimääriä muuttelin maun mukaan. Päällä kotimaisia (omia) pakastevadelmia, joiden alla sipaisu aprikoosihilloa. Pursotukset vispikermalla.