Piparkakkutalot täyttivät viime viikolla talomme.

Olen saanut muutamia pyyntöjä piparkakkutaloista tuttaviltamme ja niitä sitten paistoin, koristelin ja kasailin loppuviikosta. Onneksi näin, koska olin yrittänyt saada joulumyyjäispöytää eräistä myyjäisistä, mutta kaikki pöydät olivat silloin menneet. Jätin kokonaan ajatuksen, kunnes perjantaina noin klo 16 sain puhelun peruutuspaikasta seuraavan aamun myyjäisiin... No, ei muuta kuin aikataulut uusiksi ja minä kiireenvilkkaa kasailemaan lisää taloja. Onneksi torstaina olin jo tehnyt seitsemän taloa valmiiksi ja perjantaina ennen puhelinsoittoa olin paistanut ja osittain koristellut seitsemän taloa, mutta kasaaminen vielä uupui kokonaan. Ehkäpä minulla ei edes kiire olisi ollut, jos en olisi viettänyt vielä perjantai-iltaa joulukonsertissa, jossa poikamme oli runonlausujana... No, sain kuin sainkin talot valmiiksi ja pääsin niitä myymään. Ihan kaikki talot eivät myyjäisiin päässeet, koska kolme annoin viikonlopun aikana lahjoina.


Tässä hieman kuvia kakuista pakattuina sekä pakkaamattomina. Ihan jokaisesta ei kuvaa ole, mutta nopeasti muutamista kappaleista sain sentäs kuvat.



Nämä talot ovat karkkikeppikoristeltuja. Joihinkin karkkikeppitaloihin laitoin pitkän kepin tuonne katolle poikittain. Jokainen talo on oma yksilönsä ja  koristeluiltaan erilaisia. Harmi, ettei kaikista taloista tosiaan ole edes kuvaa. Kaikkiin taloihin tein hedelmäsokerista ikkunalasit. Kuvaushetkellä muutamasta talosta puuttui vielä tomusokerointi (lumi), mutta kyllä jokainen talo sai pienen lumipeitteen pihalle ja talon päälle.

.



Alla olevissa taloissa on katonpinta kuorrutettu sekä pikeerillä että kookoshiutaleilla, kuten myös osassa noista karkkikeppitaloista. Värjäsin osan pikeeristä kaakaolla ruskeaksi ennen kookoshiutaleiden lisäämistä. Joissakin taloissa koristelin karton erikoishienolla sokerilla. Ensin sivelin pullasudilla kananmunan valkuaista piparkakun pintaan ja kastoin sen jälkeen pinnan sokeriin. Aika kiva kimaltava pinta tuli katolle.




Alla on kuva suurimmasta talosta, joka mukanani oli myyjäisissä. Tein tuon jo jokin aika sitten. Tyttäremme ihastui tähän taloon. Itse talossa onkin aika paljon yksityiskohtia. Talosta löytyy mm. hedelmäsokerista tehdyt ikkunat, joillakin ikkunoilla havut ja marjat, kranssi ovessa, LED-tuikulle reikä takaosassa, kivetys pihalla sekä muutamat pihapensaat. Tuo kivetys ei tuosta sellofaanin läpi tuohon kuvaan erotukkaan, mutta on ihan selvästi näkyvissä luonnossa.




Näin askarteluliikkeessä ihanat paperileikkurit ja heti tuli mieleeni tehdä omat tarrat kauniista paperista. Näihinhän voisi kirjottaa vaikka mitä. Omissa ajatuksissani "Homemade" kuulosti kivalta, mutta ehkäpä hieman liian amerikkalaiselta. "Hyvää Joulua" -tekstikin olisi sopinut myös tähän aikaan vuodesta oikein hienosti ja niitä varmasti tulee vielä tehtyäkin.




Tässä vielä kuva, jossa näkyy osaltaan hieman myyntipöytääni. Ja kuten tuolta vasemmasta reunasta voi havaita, noita taloja on lisää takana olevalla penkillä... Tein lisäksi vielä myyntiin sokerimassaruusuja kolmessa värissä sekä marsipaanista jouluenkeleitä.




Myyjäisissä oli oikein mukava tunnelma ja oli ilo päästä mukaan (vaikka näinkin pienellä varoitusajalla). Ensi vuonna pitää olla joulumyyjäisten suhteen aikaisemmin liikenteessä...

Nyt sitten odottaa vielä lisäprojekti noiden piparkakkutalojen merkeissä, koska tuttavillemme pitää nyt tehdä uudet talot. Joten jatkoa seuraa... 

Onneksi on mukavaa puuhaa!!