Sain pyynnön 30 henkilön täytekakusta 70v. syntymäpäiville. Kakkuun toivottiin talvista maisemaa. Kakussa sai näkyä sankarin innostus lintujen ruokintaan, koira ja/tai kalastus. Kakku sai olla aiheeltaan hauska ja ei ihan tavallinen kermakakku. Sain tuttavalta oman tarjoilualusta tai oikeastaan kaksi kakkua varten. Valitsin sopivamman niistä. Tuo tarjoilualusta oli muuten oikein hyvä tuon kokoiselle kakulle, mutta nuo epätasaiset koristerunukset aiheuttivat hieman haastetta reunan siistiksi saamisessa.




Paistoin kakkua varten 11 munan sokerikakkupohjan suorakaiteen muotoisessa teflon-lasagnevuokassa. Tein suuremman pohjan kuin normaalisti 30 henkilön kakkua varten olisin tehnyt, mutta jouduin leikkaamaan kakun pinnasta pohjaa pois, jotta sain hieman kolmiulotteisuutta pohjaan ja lumeen. Täytteeksi laitoin mansikkamoussen ja kostutuksen tein appelsiinimehulla. Päällä marsipaani, jonka alla sokericreme. Koristeet ovat osaltaan marsipaania, osaltaan sokerimassaa.




Tässä vielä lähikuvaa kakun koristeista. Sain nuo auringonkukan siemenet, lintulaudan sekä koiran tassunjäljet mahdutettua aiheiksi kakkuun. Kalastus jäi kokonaan pois, mutta kaikkia toiveita ei tarvinnutkaan kakkuun laittaa.