Vietin eilen syntymäpäivääni kahvitellen sukulaisten kanssa. Ihan en kerinnyt vuosi sitten syntymäpäivilleni tekemääni lempikakkua tarjolle tehdä, mutta tein kuitenkin kinuskikakun eri täytteellä. Olin juuri kaksi edeltävää iltaa vetämässä kakunkoristelukursseja, joten aika oli hieman rajallista. Illalla kakkua täyttäessäni en enää jaksanut keitellä kinuskia sekä täytettä...

Kakun lisäksi tarjolla oli feta-tomaattipiirakkaa sekä tuoreita pullia.




Paistoin kakkua varten 6 munan sokerikakkupohjan säädettävässä neliskanttisessa irtoreunassa. Täytteeksi tein nopean "kinuskitäytteen", joka on muunnelma tämän marjapiirakan täytteestä. Päälle murskasin omia kotimaisia pakastevadelmia. Kostutin kakun marjamehulla. Päälle keittelin kinuskin ja reunapursotukset on vispikermaa.  Sainkin tällä kertaa ihan optimaalisen kermavaahdon!! Koristeet sokerimassaa sekä marsipaania. Reseptit sekä täytteeseen että kinuskiin löytyy tuosta alta. Tällä kertaa kasasin kakun peililevyn päälle, sopivan kokoisen ja mallisen lautasen puuttuessa.

 



Nopea "kinuskitäyte"


4 dl vispikermaa

150g ranskankermaa (creme fraishe)

1, 5dl fariinisokeria


Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri ja jatka vatkaamista kunnes sokeri on sekoittunut joukkoon kokonaan. Täyte on valmis.


Kinuski


2 dl kuohukermaa

1 dl sokeria

1dl fariinisokeria

3/4 dl glukoosia, panimosokeria

25g voita

2 tl vaniljasokeria


Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kerma, sokeri, fariinisokeri ja glukoosi. Anna kiehua, kunnes seoksen lämpötila on +118 astetta. Lisää joukkoon voi pienissä paloissa ja vaniljasokeri. Sekoit tasaiseksi ja kaada kakun päälle.