Sain vieraakseni kakuista ja leipomisesta kiinnostuneen 14-vuotiaan tytön. Hänellä oli toiveena päästä harjoittelemaan erilaisia kakunkoristeluniksejä. Kakusta muistin sentään ottaa kuvankin, mutta muista harjoittelusta niitä ei tullut otettua. Kakun kuorrutuksen lisäksi opetin kermapursotuksia sekä kermaruusuja.

Hän sai sitten näin hienoa kakkua tarjoilla kavereille seuraavana päivänä!




Olin paistanut 5 munan sokerikakkupohjan ja täyttänyt appelsiini-valkosuklaatäytteellä valmiiksi puolipyöreän kakun, josta sitten tämä merirosvokakku lähti liikkeelle. Tuon muodon halusin sitä varten, että monille kurssilaisille on ollut ihme kuinka helposti tuollaisen puolipyöreän kakun saa aikaiseksi tavallisella kakkupohjalla sekä pyöreäpohjaisella kulholla. Lisäksi tuosta on helppo lähteä muodostamaan vaikka minkä aiheista kakkua (leppäkerttu, prinsessa, merirosvo, jalkapallo, lumiukko yms.) Tällöin ei tarvita erilaisia muotovuokia. 

Yritän saada vielä jonain päivänä aikuisopistollatehdyistä kakuista oman sivunsa tänne blogiin, joista näkyy kuinka hienoja luomuksia siellä ovat kurssilaiset tehneet!