Näin pitkästä aikaa Appelsiinikrokanttisuklaata kaupassa ja levyjähän sitten lähti mukanani kotiin... Päätin kokeilla tällaista appelsiinikrokanttikakkua.

 

 

Pohja:

350g Dominoita tai muita vastaavia täytekeksejä

n. 75g voita


Täyte:

7 dl kermaa

400g appelsiinikrokanttisuklaata

400g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl tomusokeria

2tl vaniljasokeria

7 liivatelehteä

1/2dl vettä

1/2dl situslikööriä



Murskaa keksit pohjaa varten muruksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita pohjamassa tasaiseksi. Painele seos n. 28cm irtoreunukseen lautasen päällä tai käytä irtopohjavuoasta vain reunaa lautasen päällä. Öljyä vuoka ja tomusokeroi, niin vuoka lähtee kauniisti pois kakun reunasta.

Valmista täyte : Laita liivatteet paketin ohjeen mukaan likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma ja mausta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu (hieman jäähtynyt) suklaa. Kuumenna vesi sekä likööri kiehuvaksi ja lisää siihen liivatelehdet. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa keksipohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään. Koristelin kakun pursottamalla suklaata kakun kokoiselle leivinpaperille, jonka sitten laitoin kakun päälle. Suklaan jähmetyttyä poistin leivinpaperin kakun päältä.

Kakun voi hyvin pakastaa, joten sen voi tehdä hyvissä ajoin ennen juhlia.