Poikamme toive toisille sukulaissynttäreille oli mansikkatuorejuustokakku koristeltuna mansikoilla. Olin nähnyt kaupassa jo viikolla tuoreita (ulkomaalaisia) mansikoita myynnissä ja päätin sitten juhla-aamuna mennä katsastamaan mansikkatarjonnan... Kaikissa myynnissä olevissa mansikkapaketeissa oli ainakin yksi homeinen mansikka!!! (paketteja oli myynnissä varmasti yli kymmenen) Päätin, että mansikat aivat meidän osalta jäädä kauppaan. Ongelma ei olisi ollut niin suuri, jollen olisi tehnyt kakkuun jo valmiiksi noita reunapursotuksia. Nyt ei enää mikään kiille onnistunut eikä oikein edes pakastemansikat, koska valuttavat niin paljon nestettä sulaessaan. Onneksi löysin omasta pakastimesta vielä kesällä pakastamiani puutarhavadelmia, jotka todellakin pysyivät sulamisen jälkeenkin ihan tuoreita vadelmia vastaavan näköisinä. Eivät valuttaneet nestettä eikä muutakaan ongelmaa ollut. Makukin on niin ihana :o)




Pohja:

200g Digestive-keksejä

75g laktoositonta margariinia tai voita


Täyte:

5 dl Laktooistonta vispikermaa

400g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)

400g mansikoita soseena

1,5 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

7 liivatelehteä

1/2 dl vettä


Murskaa keksit pohjaa varten muruksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva ja sekoita pohjamassa tasaiseksi. Painele seos n. 26cm irtoreunukseen lautasen päällä tai käytä irtopohjavuoasta vain reunaa lautasen päällä. Öljyä vuoka ja tomusokeroi, niin vuoka lähtee kauniisti pois kakun reunasta.

Laita liivatteet paketin ohjeen mukaan likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto sokerin sekä vaniljasokerin kanssa toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Jos käytät pakastemansikoita, niin sulata ne ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon liotetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada mansikkasose tuorejuuston joukkoon ja sekoita. Nostele lopuksi kermavaahto edellsiten joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.