Minun on pitkään jo pitänyt kokeilla miljonäärin muropaloja (Näillä leivonnaisilla on monta eri nimeä). Osaan resepteistä tulee keksimurskaa pohjalle, osaan murotaikina. Koska keksejä ei ollut, päätin kokeilla herrasväen pikkuleipien reseptiä tähän pohjaksi. Kaapissa oli kondensoitua maitoa, joka ei eräässä kokeilussa toiminut ainakaan mikrossa keitettynä niin kuin monet muut, joten päätin kokeilla tähän. Tässä reseptissä tuokin merkki toimi ja oli muuten muihin markkeihin verrattuna "halpista". Tämä piirakan kaloreita ei muuten kannata edes laskea...

 
Hiihtolomalaiset odottivat jo piirakkaa innolla, joten hieman aikaisin piti kuvat piirakasta ottaa. Suklaa päällä on vielä hieman sulaa, joten piirakan pinta kuvissa kiiltelee. Oli muuten aika vaikea kuvattavakin juuri tuon kiiltävän pinnan ansiosta... Koska tein nämä palat tai ruudut piirakka vuokaan, päätin antaa tälle reseptille nimeksi Miljonäärin piirakka :o) Alla piirakasta vielä kuva jääkaapin jälkeen.


Miljonäärin piirakka

 Pohja:

200 g voita

1,25 dl sokeria

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 Kinuskitäyte:

100g voita

1 dl ruokosokeria

1 prk kondensoitua maitoa

 

 Päälle:

200g maitosuklaata

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamuna koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi yhteen sekoitetut kuivataineet. Painele kevyesti voidellun piirakkavuoan (n.26cm) pohjalle ja reunoille. Laita piirakkataikinan päälle leivinpaperi ja leivin paperin päälle painoksi esim. herneitä. Pällöin pohja pysyy kauniisti muodossa paistettaessakin. Paista 175 asteessa n. 15 min.

Mittaa pinnoitettuun kattilaan voi, sokeri sekä kondensoitu maito. Sekoita koko ajan ja kuumenna seosta. Anna kiehua pienellä teholla sekoitelle kunnes seos sakeentuu. Kaada täyte paistetun pohjan päälle. Nosta noin puoleksi tunniksi jääkaappiin jäähtymään.

Sulata suklaa vesihauteessa tai keskiteholla mikrossa. Levitä sulatettu suklaa täytteen päälle ja nosta piirakka vielä jäähtymään. Ennen kuin suklaa kovettuu kokonaan voin leikata piirakan sopiviksi paloiksi tai sitten käytä kuumaa (terävää) veistä leikkaamaan nättejä paloja jo kovettuneesta piirakasta. Herkuttele tällä ihanan makealla palalla!!

 

 

Tässä vielä kuva pirakkapalasta, joka on ollut jääkaapissa
Kuten huomata saattaa, piirakan ulkonäkö muuttuu tuon suklaan kovettumisen myötä aika paljon.