Olen metsästänyt todella pitkään "Parasta suklaahippukeksi"-reseptiä. Nyt luulen sen löytyneen... (aika paljon sanottu) Yleensä noista suklaahippukekseistä on puuttunut se jokin. Nämä keksit olivat ihanan paksuja, pehmeitä sisältä, rapeita päältä. Voi kun olisin saanut syödä näitä enemmän kuin vain maistiaispalan... Kehittelin reseptin muutamasta eri reseptistä ja olen ainakin nyt tyytyväinen. Pitää tosiaan kokeilla uudelleen, että oliko tuo vain ensimmäisen kerran tuuria. Niin monia ei näin hyviä reseptejä on tullut kokeiltua. No toisaalta kun katsoo tuota reseptiä, niin ei voi huonoa tulla, jos on tuollainen määrä sokereita reseptissä

Tuon ruokosokerin voisi varmasti korvata myös fariinisokerilla, mutta minulta loppui tuo fariinisokeri, joten oli pakko keksiä jotain tilalle. Voisi tuo toimia pelkällä ruokosokerillakin. Pitää jatkossa kokeilla.




Suklaahippukeksit

(n. 25 kpl)


225g voita (jos suolatonta, niin lisää 1 tl suolaa)

2 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria

1 dl ruokosokeria

2 munaa

7 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

2 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

150g maitosuklaata


Vatkaa sokerit ja pehmeä voi keskenään. Lisää joukkoon munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon vatkaimella kevyesti vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon rouhittu suklaa. Pyörittele taikina palloiksi (noin pingispallonkokoisiksi) leivinpaperin päälle.




Paista 175 asteessa noin 15-18 minuuttia. Älä paista liian kauan, jotta keksit eivät kuivu liikaa.




Anna keksien jäähtyä hetken aikaa ja nosta ne sitten jäähtymään ritilän päälle.

 

Nauti lämpimät keksit kylmän maidon kanssa.