Tuttavaperheen poika täytti 18-vuotta. Syntymäpäiviä juhlittiin tänään. Sain kunnian tehdä juhliin banaani-suklaakakun dragon-aiheella sekä myös savulohivoileipäkakkun. Ostin tätä kakkua ajatellen kaupasta sellaisen valmiin Sato banaanisoseen (musta paketti) ihan kokeeksi. Oli muuten niin "keitetyn"/kypsennetyn banaanin makuista, etten voinut kyseistä sosetta kakkuun laittaa. Tuoreessa banaanissa ja kypsennetyssä banaanissa on kyllä niin eri maku. Ikävä kyllä roskiin meni koko paketti, kun lapsetkaan eivät mausta pitäneet.




Paistoin kakkua varten 7 munan kaakaoisen sokerikakkupohjan. Täytteeksi laitoin banaanisurvosta sekä suklaatäytteen, joka löytyy alta. Kostutukseksi käytin appelsiinimehua. Päällä kaakaojauheella ruskeaksi värjätty marsipaani ja pursotukset kaakaolla maustettua vispikermaa.Marsipaanin alla suklainensokericreme laktoosittomasta margariinista. Koristeet on tehty marsipaanista.


Suklaatäyte:


400g suklaata (maito- sekä vaaleaasuklaata)

5 dl kermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa


Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista sähkövatkaimella tuorejuusto ja lisää sen joukkoon sulatettu suklaa. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaseksi. Tämän täytteen kanssa voi käyttää esim. banaanisurvosta, appelsiini- tai aprikoosihilloa/-marmeladia.