Jo jokin aika sitten äitini osti itsellensä pikkuleipäpursottimen. Itse en ole aikaisemmin tuollaista käyttänyt, joten heti aloin himoitsemaan tuota laitetta kokeiltavaksi. Sainkin sen, mutta jostain syystä en kuitenkaan saanut heti kokeiltua tuota. Tai kerran kokeilin aika epäonnisesti, joten se jäi siihen. No nyt kaivoin laitteen taas kaapin perältä ja päätin kokeilla. Tällä reseptillä tuo laite toimi oikein hyvin. Pitää kyllä varmasti palauttaa laite äidilleni, jotta hänkin pääsee sillä leipomaan.




Pursotettavat pikkuleivät

(kaksi pellillistä)

 

125g voita

125g tomusokeria

70g kanamunia

60g mantelijauhe

200g vehnäjauhoa

(suklaata)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri hyvin. Lisää kanamunat ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi yhteen sekoitetut mantelijauhe sekä vehnäjauho. Paista 200 asteessa noin 8 minuutin ajan. Kun pikkuleivät ovat jäähtyneet sulata suklaa. Levitä suklaata veitsellä pikkuleivän pohjaan tai halutessasi upota pikkuleivän pohja suklaaseen. Voit kuvioida suklaata esim. haarukalla tms.. Itse laitoin pikkuleivät suklaapuoli alaspäin kohokuvioidulle alustalle jähmettymään. Kannattaa käyttää esim. kuorrutesuklaata, joka jähmettyy jopa temperoimatta.




Tein kahdenlaisia pikkuleipiä - sydämiä ja kukkia - tuolla pursottimella. Kaikkiin en laittanut tuota suklaata pohjaan.

Seuraavalla kerralla pitää kokeilla muitakin pursotuslaattoja (jos vaan saan vielä hetken tätä laitetta lainata). 

Vein kyllä äidilleni kiitokseksi pursottimen lainasta purkillisen näitä pikkuleipiä.




Itseäni hieman häiritsee nuo mantelijauheen ruskeat pilkut noissa pikkuleivissä, mutta maku oli kyllä hyvä!