Taas leivontavimma iski...

Tai siis se on ollut jo pitkään päällä...

Leipominen vaan on niin mukavaa ja rentouttavaa :o) Ideoita on taas paljon, mutta tuota toteutusaikaa niin vähän, että piti tälläkin kertaa tyytyä yksinkertaisempaan toteutukseen. Välillä ihan harmittaa, kun on jokin hyvä idea (ainakin olevinaan hyvä idea) mielessä, eikä sitä pääse toteuttamaan :o)




Suosittelen käyttämään paperisten muffinssivuokien kanssa peltistä muffinssivuokaa, jos haluat muffinssien kohoavan hienosti ylöspäin eikä leviävän, kuten yleensä paperivuokia käyttäessä käy. Itse laitan muffinssitaikinan lähes aina pursotinpussiin, jolla on helppo saada kaikkiin vuokiin sama määrä ja vieläpä siististi. Itse käytin näissä silikonisia muffinssivuokia.



Kuorrutetut Suklaamuffinssit

(12kpl)


1dl maitoa/kermaa

3/4 dl öljyä

2 munaa

2 dl sokeria

1/2 dl kahvia

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3/4 dl kaakaojauhetta


Kuorrute:

85g suklaata

2 valkuaista

1 dl sokeria

170g voita

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

(ripaus suolaa)


Mittaa kulhoon öljy, maitoa, sokeria ja munat. Vatkaa sekaisin. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kahvitilkan kanssa. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 min ajan tai kunnes ovat kypsiä. Nosta muffinssit jäähtymää ritilän päälle.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta kulho pienesti kiehuvan vesikattilan päälle. Mittaa valkuaiset kulhoon ja kaada vispatessa sokeri vähitellen joukkoon. Vispaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon pehmeä/huoneenlämpöinen voi vähän kerrassaan vaahdon sekaan. Lisää sekaan myös jäähtynyt suklaa ja lopuksi kaakaojauho sekä vaniljasokeri. Vatkaa seos tasaiseksi. Nosta massa pursotinpussiin ja pursottele haluamallasi tyllalla/pursotinterällä kuorrute muffinssien päälle. Jos kuorrute on kovin lämmintä/löysää, niin anna sen jäähtyä jääkaapissa hetken aikaa ja vatkaa uudestaan vaahdoksi. Tätä samaa ohjetta voi käyttää myös suklaakakun pohjaan ja kuorrutukseen.