Lastemme serkun nimijuhlaa vietettiin viikonloppuna. Mieheni siskolla oli toiveissa juhlaan minulta täytekakku sekä kaksi erilaista voileipäkakkua. Päädyimme keskusteluissa sitten kreikkalaiseen voileipäkakkuun sekä kinkkuvoileipäkakkuun. Juhlat olivat lauantai-iltapäivällä ja olin sopinut omia ja muun perheen harrastemenoja koko lauantaiaamupäivälle minuuttiaikataululla. Niinpä täytin kakut perjantaiaamuna ja nostin jääkaappiin meheytymään. Perjantai-iltana sitten tein kuorrutteen, jonka levitin ohuelti kakun päälle ja pursottelin reunat. Pidin kakut jääkaapissa tiivissä laatikoissa yön yli, jotta makuja/hajuja jääkaapista ei tarttuisi kakkujen kuorrutukseen. Nopeasti ennen juhlia laitoin koristeet kakujen päälle. Toimi oikein hienosti, joten voin suositella muillekin kiireisille leipojille. Voisihan nuo koristeetkin laittaa kakun päälle jo aikaisemmin, mutta itse halusin kakkujen olevan koristeiltaan oikein tuoreen näköisiä.

 

Tässä ensin kinkkuvoileipäkakku




Tein tämän jo aikaisemmin hyväksi havaitsemallani ohjeella, joka on kyllä ihan oma suosikkini voileipäkakuista. Tein ohjeen puolitoista kertaisena. Tarjolla oli kyllä kaikkea muutakin makeaa ja suolaista niin runsainmäärin, joten näitä molempia kakkuja jäi vielä reilusti seuraavan päivän vieraita varten. Koristelusta vielä sen verran, että itse tykkään repiä nuo salaatinlehdet pieniin osiin, jotta kakun leikkaaminen olisi helpompaa eikä kenekään lautaselle tulisi suuren suurta salaatinlehteä.





Tässä Kreikkalainen voileipäkakku




Tein kreikkalaisen voileipäkakun tällä ohjeella, joka sekin on ollut kovassa suosiossa omissa juhlissamme. Tämänkin tein puolitoistakertaisena.