Suuret kiitokset teille kaikille jättämistänne kommenteista sekä muualle blogiini että varsinkin tuohon miljoona-arvontaan. Aika moni oli viitsinyt kirjoittaa palautetta ja se jos mikä lämmittää mieltäni. Arvoin Random.org-sivustolla numeron ja sen mukaisesti sitten laskin arvonnan voittajan.

 

Voittajaksi tuli kommentti 8

Teeta kirjoitti 27.05.2011 - 15:56
"Aivan ihana on ollut seurata leivonta ideoitasi ja toteuttaa niitä myös itse. Noin vuosi sitten löysin sivusi ja siitä päivästä lukien olen ahkerasti käynyt tiirailemassa herkkuja. Kiitos kaikista ohjeista ja innostusta ja idearikkaita leivonta hetkiä tulevaisuuteenkin."


Laitoinkin voittajalle jo sähköpostia asiasta.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tässä vielä vastauksia kysymyksiinne ja pohdintoihinne:


Kyselisin seuraavaa: olet kertonut, että teet juhliin myös kasvissyöjiä varten tarjottavaa, täytekakkuohjeissasi on usein moussea, josa on käytetty liivatetta. Oletko koskaan kokeillut esim agaragaria, jolla tehtyä moussea voisi tarjota kasvissyöjillekin? Olen yrittänyt etsiä tietoa, onko kukaan onnistunut tekemään juustokakun tyyppistä hyydykekakkua kasvissyöjäversiona, mutta ei ole toistaiseksi onnistanut. Vaikuttaa siltä, ettei agaragar ainakaan ole kovin helppokäyttöinen aines.

Meidän perheen kasvissyöjä (äitini) syö kyllä liivatteella hyydytettyjä leivonnaisia. Toki aina on yleensä tarjolla muutakin ei liivatteella hyydytettyä herkkua. Tuota agaragaria en ole kokeillut, mutta tuo olikin hyvä idea. Laitan tuon reseptin mietintään. Toinen vaihtoehto on tuo hyytelösokeri Multi, mutta siitäkään minulla ei ole käyttökokemusta. Olen lukenut, että Multi makeuttaa reippaasti leivonnaista eikä siitä siltikään tule yhtä "jämäkkää" kuin liivatteella.


Oletko kokeillut Macaron leivoksien tekemistä, mie kokeilin, ei onnistuneet. :)

Olen kokeillut hieman kiireessä kerran Macaron-leivoksia. Ne olivat erittäin herkullisen makuisia, mutta ulkönäöltä niitä ei olisi tunnistanut :o) Tuokin leivonnainen on suunnitelmissa.

 

Jos jotain toivetta, niin enemmän "liivatevapaita" leipomuksia :)

On totta, että moni ei halua liivatetta käyttää leivonnassa. Vaihtoehtoina hyydyttävistä aineista on agaragar tai sitten hyytelösokeri Multi. Itselläni ei noista ole kokemusta (kts. yllä oleva vastaus). Yksi vaihtoehto on käyttää suklaata hyydyttämässä moussea/täytettä. Pakastemarjoja käytettäessä voi ylimääräisen nesteen kaataa pois tai käyttää kostutukseen, jolloin täytteestä tulee jämäkämpää.

 

Harvoin tosin näkee sinun kommentteja muiden blogeissa, niin välillä jää vähälle käynnit täällä. Mutta sitten kun tulee tänne, niin onkin vaikka mitä pvitettävää :))
Mukavaa kesää!

Kyllä minä jonkin verran leivontablogeissa kierrän katsomassa ja kommenttejakin jätän aina tilanteen mukaan. Muutamat blogit ovat ylläpidossa oikein seurannassa, jotta näen kun niitä päivitetään. Sen kyllä myönnän, että lasten lukumäärä ja blogin viemä aika on kasvanut tässä vuosien myötä, joten blogeissa kiertäminen on jäänyt huomattavasti vähemmälle. 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ihana oli myös huomata, että osa kommentin jättäneistä on seurannut blogiani jo vuosia. Osa taas oli ihan ensimmäistä kertaa blogissani. Toivon, että blogistani löytyy uutta ammennettavaa molemmille kävijöille!

"Joskus kauan sitten bongasin sinut aamu tv:stä näpertämästä marsipaani- vai sokerimassakoristeluja. Siitä lähtien on blogin syrjässä roikuttu ja haettu ohjeet yksiin jos toisiinkin juhlien tarjottaviin kavereiden illanistujaisista yo-juhliin asti. Ollut ihan mahtava nähdä, miten sekä blogi että Sinä olette molemmat kehittyneet tässä ajan kuluessa! Sama meininki ja into jatkukoon:)"


Uusia ehdotuksia tuli sekä kammotavista kakuista että niin ajankohtaisesta juhannuskakusta. Myös prinsassat olivat huomioituina. Kesäisiä aihe-ehdotuksia tuli aina kaloista grillin kautta tervaan. Erikoisruokavalioreseptejä kaipailtiin myös. Niitä onkin jonkin verran blogissani, mutta niille voisi myös tehdä oman kategoriansa, jotta löytyisivät helpommin. Lisäkuviakin toivottiin sekä valmiista leivonnaisista sekä leivonnan eri vaiheista. Myös VHH (vähähiilihydraattinen) ja liivatevapaat herkut nousivat esille.

Kiitokset ideoista ja ehdotuksista. Kaikki kommentit olen lukenut huolella läpi ja ideavinkit kerännyt itselleni talteen. Vaikka ehdotustasi ei tuossa yllä lukisikaan, on se kuitenkin kerättynä tuonne ideapankkiin :o) Kun tulee sopiva hetki niin kaivan nuo ideanne esiin ja kehittelen sieltä jonkin kakun.

 

Lämpimiä kesäpäiviä toivotellen,

 

Taru

"Pullahiiri"