Jokunen viikko on vierähtänyt blogissa ilman päivityksiä ja tuo hieman lupaamani neidin synttäripäivityskin jäi tekemättä ennen ulkomaan matkaa. Tämä johtuu siitä, että kävimme mieheni ja lastemme kanssa USA:ssa reilun kahden viikon road tripillä. Kilometrejä kertyi auton mittariin lähes 2800 eli aika monta paikkaa tuli nähtyä. Tietysti kaiken muun ohella hieman kakkuja ja leivontatarvikkeita piti matkaan mahduttaa. Jonkin verran tuli välineitäkin hankittua sekä joitakin piirakkavuokia sekä tarjoiluastioita. Kiitos ihanalle miehelleni, että taas kovahermoisesti kesti vaimon innostuksen ja suostui raahaamaan painavia matkalaukkuja yhdessä kanssani sekä kiertelemään leivontatarvikeliikkeitä.

Aloitimme lomamme lentämällä Bostoniin ja päätimme lomamme Chicagoon. Olisi ihana saada kerrottua teille enemmänkin matkakertomusta, mutta ehkäpä postauksesta tulisi liian pitkä... Pidetään siis pääpaino leipomiseen liittyvissä jutuissa.


Edellisiltä reissuilta olen oppinut, että helpoin ja varmaan parhain paikka etsiä leivontatarvikkeita USA:ssa on Michaels niminen askartelutarvikeketju. Sattumalta heillä olikin nettitarjous menossa eli netistä printtaamalla sain kaikista heidän tuotteistaan -20% alennusta. Kuulosti ihan hyvältä, varsinkin kuin nuo tuotteet ovat muutenkin jo huomattavasti kotimaan hintatasoa edullisempia ja valikoima on eri. Aika maltillisesti pyrin hankintoja tekemään ensimmäisessä paikassa jättäen hieman pelivaraa, josko vielä toinenkin Michaels osuisi matkan varrelle. Niinpä sitten sattui, että Chicagossa meidän hotellimme pihalla oli juuri kyseinen liike. Menin sinne innolla etsimään tuotteita ja ajattelin sitten kysäistä hieman apua ja neuvoa myyjältä. Sattumalta eteeni osui Wiltonin kouluttaja kyseisestä liikkeestä ja siitähän se sitten lähti :o) Keskustelimme jonkin aikaa leivonnasta sekä sen eroista maiden välillä myymälän kakkukurssitilassa ja lopulta kouluttaja kertoi Wiltonin päämyymälän (taitaa jopa olla Wiltonin ainoa oma myymälä) olevan vain 20 minuutin ajomatkan päässä ja keskustelun lopuksi sain häneltä kupongin, jolla sain koko ostoksesta kyseisessä liikkeessä alennusta. Tuolla Michaelsissa on kyllä muitakin leivontatarvikemerkkejä myynnissä kuin vain Wiltonia.


Olin jo varma, että tuo kauppa jää näkemättä, koska sen verran mukavuuksia tuo Chicago tarjosi ja kauppa ei ollut minkään ajomatkamme varrella vaan juuri eri suuntaan. Viimeisenä päivänä kuitenkin saimme suunnattua nokkamme kohti Wiltonin myymälää Darienissa ja siellä nopeasti kävin pyörähtämässä. Liike oli mukava ja tarjontaa paljon, mutta olin kyllä aina ajatellut, että kyseinen myymälä olisi paljon suurempi - Amerikan malliin :o) Kyseisen kaupan tiloissa toimivat myös nuo kalliit
Wiltonin kurssit. Matkalaukut olivat jo lähes pakattuina, joten mitään kovin suuria ja painavia en voinut ottaa, koska painorajat huitelivat juuri sallitun ylärajoilla. Tosiaankin Wiltonin liike oli täynnä Wiltonin tuotteita. Kuvittelin, että kyseiseltä merkiltä löytyisi kaikki tarvittava kakkujen koristeluun, mutta ainakin yhden puutteen löysin. Ei siis juuri minkäänlaisia kirjainmuotteja... Niitä kun olisi mukava olla paljon eri fonteilla. Muistaakseni laskuni loppusumma oli noin 30-40 dollarin hujakoilla ja suureksi osaksi sisälsi kerroskakkujen tukijuttuja.


Tässä hieman makupaloja liikeestä:

Tässä vielä kuva minusta kyseisen kaupan pihalla. Taitaakin olla ensimmäinen kuva minusta tässä blogissa :o)
Lisäksi vielä muutama kuva Cheesecakefactory-ravintolasta/kahvilasta, jossa kävimme syömässä.
Ruoka-annokset olivat niin suuria, että niiden jälkeen ei enää kyllä yhtään kakkupalaa jaksanut. Otimme kakkupalat sitten mukaan hotelliimme ja herkuttelimme niillä hieman myöhemmin ennen White Soxin peliin lähtöä. Kakkupaloista ei kuvia tullut otettua, koska ne hieman kärsivät kylmälaukkukuljetuksessa ulkoisesti. Suosikiksi nousi taas kerran suklaakakku sekä suklaamoussejuustokakku. Nam!
Tässä kuvassa hieman paikan juustokakkuvalikoimaa. Huomioikaa, että kuvassa näkyy vain noin puolet kakuista eli tuolla lähempänä myyjää on vielä toinen rivi eri makuisia kakkuja. Arvatkaa vaan oliko vaikea valita vain neljää makua. Olisin halunnut kaikkia lusikallisen. Omat valintani/valintamme olivat suklaamoussejuustokakku, key lime-juustokakku, Dulce de leche-juustokakku sekä Linda´s fudge cake. Jos koko valikoima kiinnostaa, niin täältä voit käydä valikoimaa katsastamassa.


 

Tähän postaukseen sisältyi muutama ei maksettu mainos. Ihan vaan selventämään, jos joku innokas kakkuilija on suuntaamassa kyseiseen maahan tai jopa ihan Chicagoon :o) Lämpimiä kesäpäiviä vielä kaikille lukijoille!