Sain taas pyynnön kaveripiiristä tissikakusta. Tämä kakku tuntuu olevat suosittu (huumori)kakku. Tämä meni tarjoiltavaksi sankarin työpaikalle, ilmeisesti ihan kahdesta eri syystä :o) Onnea! Kakkuun lisäilin kuvaamisen jälkeen työpaikan logoa, kun se oli toiveissa.


 


Paistoin kakkua varten 8 munan sokerikakkupohjan. Täytteeksi toivottiin mansikkamoussea. Tällä kertaa mittasin ainekset, joten alla tämän kakun täytteen ohje. Lisäsin tähän hieman extra-masikoita ja muutaman liivatteen, tuohon alkuperäiseen mansikkamousseen verrattuna. Muotokakuissa täyte ei voi olla yhtään liian löysää, jotta muodot pysyvät kohdillaan. Kostutus appelsiinimehulla. Päällä marsipaani, jonka alla sokerikreemi.


Täytin kahteen pienempään pyöreäpohjaiseen kulhoon nuo rinnat ja tuon loppuosan täytin paistovuokaan. Ainakin noin neljäksi tunniksi jääkaappiin hyytymään. Tämän jälkeen isomman kakun kippaus tarjoiluastialle/kakkupahville ja sen jälkeen nuo pienemmät siihen päälle. Sokerikreemiä pintaan ja hieman muodoksi tuohon rintojen yläosaan. Sen jälkeen ihonvärinen marsipaani kaulitaan levyksi (2-3mm) ja nostetaan kakun päälle. Sen jälkeen liivien suunnittelu, asettelu sekä koristelu ja kakku on valmis :o)


Mansikkamousse


5 dl vispikermaa

525g mansikkasosetta

1 1/2 dl tomusokeria

2 rkl vaniljasokeria

5 liivatelehteä

1/2 dl vettä


Laita liivatteet likoon kylmään veteen ainakin 5 minuutin ajaksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Soseuta mansikat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja purista liivatteista ylimääräinen vesi ennen kuin nostat ne kiehuvan veden sekaan. Sekoita liivateseosta ja anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi kermavaahto sekaan ja sekoita tasaiseksi.