Taas vähän suklaata väliin eli Rocky Road-fudge ja mahdottoman herkullinen lahjaidea :o)

Fudge on pehmeä kermakaramelli ja niitä on saatavana vaikka minkä makuisina. Varsinkin Amerikassa ne ovat erittäin suosittuja ja onhan niitä Suomessakin myynnissä. Amerikassa olenkin käynyt useassa ihanassa karkkikaupassa ihastelemassa laajaa fudge valikoimaa. Omasta mielestäni fudge ei saa olla kiteinen vaan nimenomaan pehmeä ja suussa sulava. Nämä olivat juuri sellaisia!

 

 

Selatessani reseptikirjaa törmäsin ihanan näköisiin fudgeihin. Se resepti oli kuitenkin sellainen, ettei käynyt ihan yksiin oman ajatukseni kanssa, joten piti sitten lähteä tutkailemaan lisää herkullisia fudgereseptejä ja niitäjän löytyi. Perusperiaate monessa reseptissä oli yksinkertainen, suklaa ja kondesoitumaito lämmitetään vesihauteessa tai mikrossa keskenään. Sekaan laitetaan sitten oman mielen mukaan mitä halutaan esimerkikisi erilaisia pähkinöitä, maapähkinävoita, nutellaa, suklaamuruja, piparminttuöljyä, vaahtokarkkeja, likööriä. Minä päätin valita nuo pähkinät ja vaahtokarkit tai jätetään kaikki ylimääräiset sattumat kokonaan pois. Tämä alla oleva resepti ei ole siis aivan itse tehty, vaan ihan omassa päässä kasattu kaikkien löytämieni reseptien pohjalta :o) Täytyy kyllä sanoa, että näitä meillä tehdään jatkossakin!

 


Rocky Road fudge

 

200 g maitosuklaata

200 g tummaasuklaata

1 prk kondensoitua maitoa

2 rkl voita

3 dl pähkinöitä (käytin cashew ja hasselpähkinöitä)

100g pieniä tai pienittyjä vaahtokarkkeja

(öljyä tai vuokasuihketta voiteluun)


Laita höyrykeittimen alaosaan hieman vettä ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Laita höyrykeittimen puuro-osa kattilan päälle ja mittaa sinne paloitellut suklaat sekä kondensoitumaito. Sekoittele välillä kunnes kaikki suklaat ovat sulaneet. Lisää voi. Anna jäähtyä hetken aikaa sekoitellen ja sekoita joukkoon pienet tai paloitellut vaahtokarkit sekä pähkinät. Vuoraa 15x25 kokoinen vuoka leivinpaperilla. (Itse öljysin se varmuuden vuoksi). Kaada massa vuokaan ja tasoittele pintaa. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi, kunnes massa on jähmettynyt. Leikkaa pieniksi annospaloiksi tai jätä vähän suuremmiksi fudgepatukoiksi. Voit halutessasi kääräistä fudget vielä sellofaaniin ja laittaa kauniit narut päihin. Näitä voi antaa vaikka lahjaksi. Säilytys jääkaapissa.

Vinkki! Käytin isoja valkoisia vaahtokarkkeja ja leikkelin ne puhtailla keittiösaksilla noin kuuteen osaan. Jos löydät kaupasta pieniä vaahtokarkkeja, niin käytä niitä!

Vikki! Voit myös jättää vaahtokarkit kokonaan pois ja lisätä halutessasi pähkinöiden määrää. Tai jättää kaikki ylimääräiset pois ja herkutella vain suklaisella fudgella.


 

Lahjaksi tehtäessä tämän voisi tehdä vaikka irtopohjaiseen piirakkavuokkaan ja leikata sen jälkeen palasiksi. Käyttäen pahvia tai lautasta alla, kääri sellofaaniin ja kaunis rusetti päälle. Lahja on valmis! Tämä pitää itsekin muistaa, kun joulu lähenee :o) Nämä ovat todella herkullisia!