Itseltäni löytyy aika monia keitto- ja leivontakirjoja kaapista. Vaikka nykyään elellään nettiaikaa eli reseptejä tulee netistä etsittyä enimmäkseen, niin silti tulee myös herkullisia reseptikirjoja osteltua. Tämä resepti on kirjasta Amerikan herkut (Jill and Joyce Parker), joka jo nimen puolesta sopii minulle paremmin kuin hyvin. Muutamia reseptejä olenkin jo kirjasta aikaisemmin napannut. Nyt tässä eräänä alkusyksyn iltana oli pimeää ja märkää. Olimme koko perhe kotona kynttilänvalossa ja lueskelin lasten kanssa leivontareseptejä kirjoista. Lopulta päädyimme hankkimaan koko kotiin ihanan kanelin tuoksun näillä pikkuleivillä.


 

Snickerdoodles

(noin 40kpl)

 

200g voita (ohjeessa 100g voita + 1 dl öljyä)

1 dl sokeria

1 dl tomusokeria

1 muna

6 dl vehnäjauhoja

1/2 tl ruokasoodaa

(1/4 tl suolaa jätin pois, koska käytin tavallista voita)


1 dl sokeria

1 rkl kanelia (laitoin hiukan enemmän)


Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Laita pelleille leivinpaperit.

Vatkaa voi, sokeri ja tomusokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella suuressa kulhossa. Lisää joukkoon muna. 

Sekoita vehnäjauhot ja ruokasooda toisessa astiassa. Lisää voiseokseen. Sekoita hyvin.

Sekoita sokeri ja kaneli keskenään pienessä kulhossa.

Pyöritä taikinasta läpimitaltaan noin kolmesenttisiä palloja ja kieritä ne kaneli-sokeriseoksessa. Aseta pallot uunipellille suurilla väleillä. Ota juomalasi ja paina sen pohjalla pallot litteäksi. Voit tarvittaessa kastaa juomalasin pohjaa kaneli-sokeriseoksessa.

Paista noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä tai herkuttele jo lämpiminä :o) Meillä ei ainakaan kauan odoteltu, kun oli jo ensimmäiset syötynä :o)

(Ohje hieman muuteltuna tuosta kirjasta)