Nämä ovat herkullisen suklaisia piirakoita. Tätä kirjoittaessani huomasin taas, että tämäkin postaus sisältää SUKLAATA. Miten ihmeessä nyt tulee suklaata laitettua joka leivonnaiseen :o) No, yritetään seuraavaan postaukseen saada jo jotain muutakin...


 

Suklaapiirakat kermavaahtokuorrutuksella


Pohja:

150g voita

100g sokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 keltuainen


Täyte:

4 dl maitoa

3 keltuaista

2 rkl maissitärkkelystä

100 g tummaa tai maitosuklaata


Päälle:

3 1/2 dl kermaa

2 rkl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

suklaarouhetta tai kaakaojauhetta


Mittaa kylmä voi, sokeri, vehnäjauhot ja kaakaojauhe monitoimikoneeseen ja vatkaa lapavatkaimella murumaiseksi. Lisää keltuainen ja vatkaa kunnes taikinasta muodostuu pallo. Kauli taikina vehnäjauhoja apunakäyttäen levyksi ja ota piirakka vuokia (4 x 11 cm) suuremmalla muotilla pyöreät pohjat vuokiin. Voit myös tehdä yhden ison piirakan noin 24 cm vuokaan. Painele taikina vuokan pohjalle ja reunoille. Laita piirakkapohjien päälle leivinpaperia ja kuivia herneitä. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nosta ritilän päälle jäähtymään. Poista herneet ja leivinpaperi jäähtyneiden pohjien päältä pois varovasti ja poista pohjat pois irtopohjavuokista. Jos et käytä irtopohjavuokaa, voit tarjota piirakan myös suoraan piirakkavuokasta.

Mittaa kattilaan keltuaiset, maito ja maissitärkkelys. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Pitko sekaan suklaa ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lusikoi täyte jäähtyneisiin piirakkapohjiin. Nosta jääkaappiin jäähtymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan sokerit. Lusikoi kermavaahto täytteen päälle ja levitä koko täytteen päälle. Rouhi päälle hieman suklaata tai ripottele kaakaojauhetta.

 

 

 

Tässä vielä muutama kuva, siitä miten herkullisen makuisia nämä piirakat olivat :o)

Tässä meidän perheen kuopus yllätti äidin kuvaukset oman lusikkansa kanssa eikä palojen koossa säästelty...

 

 

Tämä oli lopputuolos, jonka jälkeen ei enää uponnut pieneen mieheen lusikallistakaan!