Tuttavaperhe vietti viikonloppuna talon valmistujaisjuhlia. Minua pyydettiin tekemään juhliin kakku, jossa talo tulisi esille. Mietimme yhdessä ensin kakkukuvaa, mutta ystävämme halusivat kakkuun talon koristeena. Ihania kuvia olisikin kakkua varten ollut talosta, mutta näin nyt tällä kertaa. 




Paistoin kakkua varten 10 munan sokerikakkupohjan. Koristeet tein sokerimassasta sekä sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta. Täytteeksi laitoin toiveen mukaan  mansikkamoussea sekä valkosuklaamoussea (4 dl kermaa, 150g ranskankermaa, 200g valkosuklaata, 1/2 dl tomusokeria, 2 tl vaniljasokeria). Päällä marsipaani, jonka alla ohut kerros sokericremeä. Osa koristelusta myös pursotettua sokericremeä. Ikkunat liivatelehteä.

Talossa on niin paljon yksityiskohtia, että ihan kaikkia en pystynyt aikataulun ja rakennusteknisten asioiden vuoksi toteuttaa. Haastavaa näiden talojen teossa on se, ettei palat välttämättä kuivu ihan suoriksi ja niitä pitää sitten hioa tasaisemmiksi. Kuivuneet palat lohkeavat helposti. Olisi pitänyt tehdä monta varakappaletta jokaista palaa. Idea kuitenkin tulee varmaan tästäkin koristeesta esille...


Ja vielä talon takapuoli...



Kiitokset mukavista juhlista ja onnellista eloa koko perheelle kauniissa ja ihanassa talossa!