Tuo RockyRoad on vaan niin hyvää kaikissa muodoissaan. Rockyroad on siis sanonta leivokselle, joka pitää sisällään (tai päällään) vaahtokarkkeja ja suklaata. Lisäksi leivonnaisista löytyy usein lisäksi pähkinöitä, kinuskia, karkkeja tmv. Yleensä montaa asiaa sekaisin.

Nyt sitten päätimme kokeilla tällaista mieleen tullutta ideaa Rocky road kekseistä. Nämä olivatkin herkullisia  - sekä äiti että lapset pitivät :o)
Rocky Road keksit


200 g voita

2 dl sokeria

1 kananmuna

3 1/2 - 4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta


1 dl Valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa tai kinuskia

n. 100g pieniä vaahtokarkkea tai isoja vaahtokarkkeja pilkottuna

200 g maitosuklaata


Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuhossa kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokerivaahtoon. Sekoita massa tasaiseksi ja painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan(35x23cm). Paista 175 asteessa 10 minuuuttia. 

Rouhi paiston aikana suklaa pieneksi. Laita kinuski pakaste pussiin ja leikkaa yksi kulma auki. Ota kuuma keksipohja uunista ja ripottele päälle vaahtokarkit suklaarouhe sekä pursottele sinne tänne kinuski. Paista vielä noin 7 minuuttia. Nosta ritilälle jäähtymään ja leikkaa palasiksi.Tämä päivitys on tehty yhteistyössä tyttäreni kanssa sadepäivän ratoksi. Harjoittelimme kuvaamista sekä kirjoittamista tietokoneella. Hienosti neiti suoriutui tehtävästään. Kuvakin on hänen ottamansa!