Näiden muffinssien piti näyttää aivan erilaisilta kuin miltä ne nyt näyttää kuvissa, mutta koska taito ei riittänyt suunnitelmien mukaiseen lopputulokseen ainakaan vielä, niin ei auta kuin harjoitella lisää ja muuttaa suunnitelmaa. Näistä tuli lopulta hyvin yksinkertaisesti koristeltuja, mutta herkullisia muffareita.
Tämä muffinssiresepti löytyy hieman erilaisella kuorrutuksella
täältä blogistani. Erilaisia kuorrutuksia ja muffinssireseptejä voi hyvin yhdistellä oman maun mukaan! Tällä tavoin saat muffinsseihin kauniin koristelun, todella yksinkertaisesti. Tällä kertaa sain otetutta hieman vaihekuvia siitä miten minä muffinssit teen. Nämä ovat todella helppoja tehdä, joten näiden tekemiseen voi ottaa koko perheen mukaan vaikka näin lauantaipäivänä.

Suklaalla kuorrutetut muffinssit

noin 30 minimuffinssia

 

Muffinssit:

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

3/4 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa

2 kananmunaa

1/2 dl öljyä

Kuorrutus:

150g (maito)suklaata

strösseleitä, pähkinärouhetta, suklaata yms. koristetta


Mittaa ensin kuivat aineet yhteen kulhoon ja sekoita ne keskenään. Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat sekä öljy keskenään ja lisää ne sekoittaen kuivin aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja jaa paperisiin minimuffinssivuokiin. Jos et halua muffinssien leviävän vaan kohoavan, niin käytä muffinssipeltiä. Paista 175 asteessa noin 12 minuutin ajan. Nosta ritilälle jäähtymään.

 

Sulata suklaa miedolla lämmöllä joko mikrossa tai vesihauteessa. Kaada suklaa lasiin tai kulhoon ja anna jäähtyä hetki. Upota muffinssien päälliosa suklaaseen ja nosta ylös. Laita muffinssit alustalle ja ripottele koristeita päälle vielä kun suklaa on sulaa. Voit myös antaa suklaan jäähtyä ja pursottaa esimerkiksi valkosuklaalla raitoja muffinssien päälle tai kastaa muffinssit ennen suklaan jäähtymistä pähkinärouheeseen.


Tässä tosiaan hieman vaihe- tai oikeastaan vinkkikuvia, jos niistä olisi jollekin vaikka hyötyä:


Itse aika usein pakkaan muffinssitaikinan pursotinpussiin ja pursotan massan vuokiin. Tällöin vuoat pysyvät siistimpinä ja saa juuri haluamansa määrän vuokiin. Käytän myös aina paperisten vuokien kanssa muffinssipeltiä, jolloin muffinssit kohoavat eivätkä leviä kuten ilman peltiä. Levinneiden muffinssien koristelu on vaikeampaa, eikä tuo suklaaseen dippaaminen kunnolla onnistu.
Käytä isoa lasia apunasi pursotinpussia täyttäessäsi. Sama homma toimii kermavaahtoa pussitettaessakin. Tällöin jää käsiä vapaaksi ja saat pussin täyteen siististi.
Leikkaa pursotinpussiin pieni reikä päähän ja pursota noin 3/4 osaa muffinssitaikinaa paperisiin vuokiin.
Sulata suklaa ja laita se kulhoon tai lasiin jäähtymään. Koska minulla oli käytössäni kapea lasi käytin apuna keittiöpihtejä.Tässä vielä lopuksi kurkistus siihen miltä alkuperäisen suunnitelman mukainen lopputulos piti olla...
Muutaman muffinssin sain kyllä onnistumaan alkuperäisellä suunnitelmallakin, mutta niin monta epäonnistui, että harjoittelen metkut ennen kuin laitan tänne blogiini reseptiä tai vinkkejä... Näistä lisää myöhemmin :o)