Tällä päivityksellä avautuu Pullahiiren leivontanurkan ensimmäisen joulukalenterin ensimmäinen luukku. Tästä luukusta löytyy herkulliset pähkinätryffelit! Tämän jälkeen joka päivälle jouluaattoon asti aukeaa uusi luukku, josta löytyy joululeivontaan liittyviä juttuja... Nämä tryffelit voit pakata kauniiseen rasiaan ja antaa joulumuistamisina läheisille!

 

 

Pähkinätryffelit

1 dl kermaa

150g maitosuklaata

150g tummaasuklaata

(1 rkl pähkinälikööriä)

noin 24 kokonaisia hasselpähkinöitä

1 dl pähkinärouhetta

 

Kuumenna kerma kattilassa. Lisää kuuman kerman sekaan paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on kokonaisuudessaan sulanut. Kaada seos kulhoon ja lisää joukkoon pähkinälikööri. Nosta jääkaappiin muutaman tunnin ajaksi, kunnes massa on viilentynyt. Pyörittele suklaamassa palloiksi, mutta lisää ennen pyörittelyä jokaiseen tryffeliin yksi pähkinä sisälle. Pyörittele lopuksi tryffelipallot pähkinärouheessa.

Tryffeleiden määrä riippuu siitä minkä kokoisia tryffeleitä teet. Reilut 20 tryffeliä tulee tällä ohjeella.


 

Makoisaa joulunodotusta teille kaikille