Tämän päivän luukusta paljastuu resepti vadelmamarmeladeihin! Ensimmäistä kertaa tein itse marmeladeja! Se on aina jäänyt, kun tarveaineita pitää hakea apteekista, eikä siellä tule usein asioitua. Nyt kuitenkin muistelin, että jossain ulkomaalaisessa blogissa nähneeni vilaukselta marmeladeja, jotka oli tehty ihan vaan hillosokerilla. En tiennyt onko meidän hillosokeri aivan vastaavaa kuin ulkomailla, joten muistin kaapissani olevan hillo-marmeladisokeria. Päätin kehitellä siitä reseptin ja kokeilla onnistuuko. Ja onnistui!  Näiden marmeladien ainekset löytyvät kaikki siis ihan tavallisista ruokakaupoista ja taas kerran tämä on niin helppo resepti :o)




Vadelmamarmeladit

(noin 20-25 palaa)

 

5 dl metsävadelmia (pakasteena)

1 1/2 dl vettä

3 1/2 dl hillo-marmeladisokeria

erikoishienoa sokeria/tomusokeria

 

Mittaa kattilaan vesi ja (pakaste)vadelmat. Annan kiehahtaa ha kaada siivilään. Siivilöi mehu ja painele vadelmat siivilän läpi, niin etteivät siemenet päädy marmeladeihin. Kaada mehu sekä paseerattu vadelma takaisin kattilaan ja lisää hillo-marmeladisokeri sekaan. Anna kiehua, kunnes seos sakenee hieman (noin 15-20 minuuttia). Kaada seos  kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle noin 10x15 cm rasiaan. Anna jähmettyä. Nosta hyytynyt marmeladi pois rasiasta ja leikkaa paloiksi. Kierittele marmeladit joko erikoishienossa sokerissa tai tomusokerissa.


Tässä vielä leikkauskuvaa marmeladeista

 


Minun mielestäni marmeladien vadelmainen maku voimistui seuraavaan päivää odotellessa.

Näissä maistuu ihanasti kotimaiset kesäisen metsän vadelmat!