Löysin eilen tarjouksesta reikäkeksimuotit lähimarketista. Nyt kannattaakin pitää silmät tarkkoina leivontahyllyillä, koska aika paljon joulutavaraa on hyödynnettävissä myös muina vuodenaikoina. En yhtään ihmettele, että muotteja oli alemyynteihinkin jäänyt, sillä myyntipaketissa ei ole lainkaan käyttöohjeita eikä myöskään kuvaa muoteilla tehdyistä pikkuleivistä vaan cookies-kuva... Luulisi, että kauppa kävisi paremmin, jos paketissa olisi edes kuva, kuinka muotteja voi käyttää...

 


 

No, pitihän niitä heti kokeilla ja tässä tulos.

Murotaikinasta tehtyjä mansikkamarmeladilla täytettyjä pikkuleipiä.

 

Mansikkaiset sydänpikkuleivät


250g voita

2 1/2 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

4 1/2 dl vehnäjauhoja


120g mansikkamarmeladia

tomusokeria


Vatkaa K-vatkaimella tai lapavatkaimella huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri sekaisin. Lisää jauhot sekaan ja vatkaa taikinasta tasainen. Laita taikina noin puoleksi tunniksi jääkaappiin.

Kauli taikinasta vehnäjauhoja apuna käyttäen levy ja ota muotilla pyöreitä pikkuleipiä. Taikina on hyvin mureaa. Jos sinulla on käytössäsi reikäkeksimuotti, niin paina puolet kekseistä ilman reikää ja käytä puoliin reikäleikkuria. Jos tuollaista muottia ei ole käytössä, niin tee puoleen pikkuleivistä keskelle pienemmällä piparkakkumuotilla esimerkiksi sydämen mallinen reikä. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä. Levitä mansikkamarmeladia veitsellä kokonaisten, jäähtyneiden pikkuleipien päälle ja nosta reikäpikkuleipä marmeladin päälle.

Voit ripotella reikäisten pikkuleipien päälle jo ennen pikkuleipien kasaamista tomusokeria tai voit tomusokeroida keksit valmiinakin. Tomusokerin voi myös jättää pikkuleipien päältä poiskin.
Hinta oli mielestäni muoteissa nyt ihan kohdallaan, kun hintaa jäi 4,95 e/2 kpl (tähti ja sydän). Leivontatarvikeliikkeessä maksaa yksi vastaava muotti 5.90 euroa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jos olette kiinnostuneita vielä joulun jälkeenkin tämn blogin joulukalenterin resepteistä, niin tuossa oikealla on isolla kuvalla varustettu linkki joulukalenterin resepteihin.