Vietimme eilen ihan pienessä piirissä minun syntymäpäiviäni. Koska minulla ei ollut aikaa tehdä voileipäkakkua ja vieraita tuli kylään suhteellisen vähän, päätin korvata voileipäkakun tällä kertaa näillä nopeilla cocktailpaloilla.




Cocktailpalat

(kinkku)


1 pkt Ruispaahtoleipää

200 g palvikinkkusiivuja

200 g ruohosipulituorejuustoa

150 g ranskankermaa

maustekurkkua (maunmukaan)

mustapippuria

(persiljaa tai ruohosipulia)

Laita kaikki ainekset leipiä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen (leikkuriterällä). Voit itse säädellä ainesten pilkkoutumista. Jos haluat täysin tahnamaisen, niin sitä kauemmin pyöritä massaa monitoimikoneessa.

Ota pyöreällä muotilla (myös pursotinterän pyöreä pää käy tähän) leivästä paloja. Laita massa pursotinpussiin ja pursota jokaisen leipänapin päälle sopiva määrä tahnaa.

Koristele esimerkiksi persiljalla tai ruohosipulilla.




Itse käytän tätä tahnaa ihan voileivän levitteenäkin.