Synttäreiden aikaa kauppareissulla törmäsimme hattarakoneeseen. Mieheni totesi minulle, että ostetaan jos haluat. Hetken mietin asiaa ja halusinhan minä :o)

Lapset olivat viikonloppuna innoissaan hattaroista. Nyt niitä voi tehdä juhlaan ja arkeen. Aika pieni tuo karamellisoija kyllä on, mutta kyllä tällä aina muutaman hattaran saa tehtyä. Ja tokihan tuota sokeria saa sitten tarpeen mukaan lisäiltyä seuraavia hattaroita varten.
Nyt meillä siis asustelee myös hattarakone (jos joku tuttu vaikka tarvitsee, niin saa tulla lainaamaan :o) ) kaikkien muiden laitteiden kaverina.

Voi olla kiva juttu esimerkiksi lastenkutsuilla! Ja voihan sitä hattaraa koristeissakin käyttää. Muotoillen hattarasta haluttu muoto ja pursottamalla pikeeri siihen päälle. Pikeerin kuivuessa myös hattara kuivuu, jolloin hattaran voi poistaa koristeen sisältä.

Tässä kakussa olen käyttä kyseisellä tavalla tehtyä kenkäkoristetta.

Jos muitakin vinkkejä hattaran käyttöstä tulee mieleen, niin kertokaahan ideoistanne :o)

  

 

Tässä muutama pillien ympärille tehty hattara. Vielä en ole uskaltautunut tuota hattaraa värjäämään, kun en ole löytänyt värjäysinfoa. Jostain luin, että tomuväreillä voisi hattaraa värjäillä, mutta kokemusta ei ole. Jos jollain lukijalla on kokemusta hattaran värjäämisestä, niin ei muuta kun kirjailkaahan myös kokemuksistanne vinkkiä kommenttilaatikkoon :o)