Minun on jo pitkään tehnyt mieli kokeilla täysjyväkeksejä eli Digestive-keksejä. No, eipä näistä ihan sellaisia aikaisemmin suunnittelemia nytkään tullut, koska kaurahiutaleet oli lopussa ja niitä piti säästellä lasten aamupuuroihin. Eihän äiti nyt niin innokas leipuri voinut olla, että olisi lasten puuroainekset vienyt :o) Kaapista löytyi kuitenkin omena-kaneli pikapuurija, joten siitä nämä keksit sitten muodostuivat. Hyviä olivat ja maistuivat ruuan päälle meidän lapsosille. Varmaan olisi aamupalaksikin uponneet puuroa paremmin, onhan näissä hieman makeampi maku...
Omena-kanelikeksit

(noin 20-25 kpl)


70 g omena-kaneli pikapuuroa

100 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

60 g ruokokidesokeria

100 g voita

2-3 rkl vettä


Mittaa tehosekoittimeen puurohiutaleet ja pienennä ne jauhemaiseksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon pehmeä voi. Sekoita massa tasaiseksi. Lisää kylmää vettä massaan sen verran, että saat siitä käsin muotoiltua taikinapallon. Pidä taikinaa noin 10 minuuttia jääkaapissa. Kauli sen jälkeen taikina jauhoitetulla alustalla levyksi ja ota muotilla siitä haluamasi mallisia keksejä. Paista noin 200 asteessa 7 minuutin ajan. Paistoaika riippuu paljon keksien suuruudesta. Nosta paistetut keksit ritilän päälle jäähtymään. 

Nyt nuo on noilla gramma painoilla, koska yleensä ennaltasuunnittelemattomat reseptit on helpointa mitat a painomittoina.

 Herkuttele maitolasillisen kanssa!
Vinkki! Voihan tähän käyttää muunkin makuisia puurohiutaleita tai sitten lisäilee vaikka kuivattuja marjoja tavallisten kaurahiutaleiden sekaan.

Itselläni nyt ei noita muita vaihtoehtoja ollut, joten näillä mentiin.