Minulta on pyydetty kirjasta pientä sisäpuolen vilautusta :) Kun kirjan sain viime viikolla käsiini, niin napsin siitä muutaman kuvan näytille.

Kaikki kirjan kakut ovat täysin syötäväksi tehtyjä! Mitään styrox-pohjia tmv. ei kirjan kakuissa ole käytetty. Koristeosion koristeet ovat suunniteltu niin, että osiosta löytyisi monenlaista vinkkiä erilaisten välineiden käyttöön sekä erilaisia tapoja tehdä koristeita, myös ilman välineitä. Myös kakut olen kerännyt kirjaan sillä ajatuksella, että ne olisivat hyvin toteutettavissa ja esimerkiski muotokakkujen muotoilu olisi helposti varioitavissa muihinkin kakkuihin. Muotokakkuosiossa olen myös käyttänyt monia erilaisia tapoja kakun muotoiluun.

Tällaisena kirjan löytää kaupoista.Tuossa kirjan ympärillä on vyöte, joka kertoo kakkukilpailusta. Jokainen halukas voi osallistua omalla kakullaan ja reseptillään kilpailuun kevään ajan. Lisätietoja kilpailusta löytyy myös täältä.


Tässä alla kirja ilman vyötettä.
Muotokakuista löytyy mm. tämä erittäin suosittu ja paljon kysytty bikinikakku vaihekuvineen. Ensimmäisellä aukeamalla on kakun kuva ja resepti. Vaihekohtaiset kuvat ja ohjeet löytyvät seuraavalta aukeamalta.
Tässä muutama aukeama koristeosiosta, jossa on vinkkiä ja teoriaa koristeiden tekemisestä sekä koristeisiin liittyviä reseptejä.
Yllä koristeosion aloitusaukeama.
Tässä yksi aukeama koristeosion teoriaosuudesta.

Alla vielä aukeama ristiäiskoristesta. Samassa myös ohjeet silikonimuotin käyttöön.

Välineistä on enemmän kertomusta teoriaosuudessa.

 Tässä kurkkaus vielä hyydykekakku-osioon.
Muotokakkujen, hyydykekakkujen ja koristeosion lisäksi kirjasta löytyy perinteisemmät täytekakut, kerroskakut, paistetut juustokakut, kahvikakut sekä erityisruokavalion kakkuja muotokakkuista kahvikakkuihin. Eli reilut 200 sivua kakkuasiaa. Täytekakkuosiosta löytyy vaihekuvien kera ohjeet kakkupohjan paistamiseen sekä kakun kuorruttamiseen niin kermalla kuin kaulittavallakin kuorrutteella (marsipaani/sokerimassa/vaahtokarkkimassa). Kirjan loppuun olen vielä kerännyt Usein kysytyt kysymykset-osion. Sieltä löytyy vastauksia sellaisiin kysymyksiin, joita on usein näiden blogi- ja kurssivuosien aikana minulle esitetty.

 

Lisäksi tästä päivityksestä näkee muutaman kirjan sisältämän kuvan. Tuo kirjasta ja tästä blogista kertova artikkeli (neljän kirjan reseptin kera) julkaistiin Leivontaan lehdessä 1/2012.