Mansikan innoittamana päätin viime viikolla leipoa mansikkajuustokakkua. Mielessäni oli paljon punakampi väri täytteeseen, joten väriä olisin kaivannut enemmän. Maku oli kyllä mansikkainen :o) Itse olen täysin noiden paistettavien juustokakkujen pauloissa. Ne ovat kyllä niin herkullisia. Mielestäni sopivat erinomaisesti vaikka jälkiruoaksi hyvälle illalliselle tai vaikka sunnuntain päivälliselle. Voi kun vielä olisi ollut kotimaisia (tuoreita) mansikoita tarjolla koristeeksi - Nam!




Mansikkajuustokakku


Pohja

100 g digestive-keksejä

40 g suolatonta voita

2 rkl kaakaojauhetta

2 rkl tomusokeria

½ rkl vaniljasokeria

 

Täyte

750 g mascarpone-tuorejuustoa

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

400 g mansikkasosetta

2 rkl maissitärkkelystä

1 rkl vaniljasokeria

4 kananmunaa


Päälle

Mansikkasiirappi:

200 g mansikoita

½ dl sokeria

1 dl vettä

noin 1 rkl maissitärkkelystä


noin 1 dl kermavaahtoa

 

 Murskaakeksit yhdessä tomusokerin, kaakaojauheen ja vaniljasokerin kanssa. Lisää joukkoon pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi. Painele noi 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Vuoan pohjalle on hyvä pingoittaa leivinpaperi ja voidella vuoan reunat.

Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon kondensoitumaito (suoraan purkista, keittämättömänä). Sekoita massa tasaiseksi. Sekoita jokkoon vielä mansikkasose, maissitärkkelys sekä vaniljasokeri. Lisää sekoitetun massan joukkoon vielä kananmunat. Sekoita sden verran, että massa menee kokonaan sekaisin, älä kuitenkaan ylivatkaa.

Kaada täytemassa keksipohjan päälle. Laita kaksinkertainen folio suojaamaan vuokaa, kun vuoka laitetaan vesihauteeseen. Voit halutessasi myös suojata vuoan päältä foliolla, jolloin kakun pinta ei ota väriä paiston aikana. Tee vesihaude ottamalla iso paistovuoka ja laitamalla kakkuvuoan sen sisään. Kaada kiehuvaa vettä noin 2/3 osan korkeudelle kakkuvuoan reunasta.

Paista noin 175 asteessa noin 60 minuuttia. Käännä uuni sen jälkeen pois päältä ja anna kakun olla vielä noin 30 minuuttia jäähtyvässä uunissa.

Nosta tämän jälkeen paistovuoka pois uunista, poista foliokääreet ja nosta kakkuvuoka ritilän päälle jäähtymään. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin viilentymään jääkaappikylmäksi.

Mittaa kattilaan mansikat ja kaada päälle vesi sekä sokeri. Keittele mansikoita pienellä teholla, kunnes ne sulavat. Kaaha mansikat liemineen siivilään (älä painele mansikoita - sumentaa seosta) ja siivilöi mansikan palat pois keittäessä muodostuneesta mansikkasiirapista. Anna siirapin jäähtyä vielä hetki. Lisää jäähtyneen mansikkasiirapin sekaan vielä tarvittaessa maissitärkkelystä ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Pursota kakun reunat kermavaahdolla ja kaada hieman jäähtynyt mansikkasiirappi lusikan avulla kakun päälle. 

Mukavaa viikonloppua teille kaikille lukijoille!