Tämän reseptin idea lähti tuplanougat patuukoista. Mietin herkullista kuorrutetta ja koska kaapista löytyi sekä kermaa että Maraboun Doppel nougat-patukoita, kokeilin niistä muffinsseihin kuorrutetta. Tätä voisi herkullisuutensa vuoksi käyttää vaikka piirakkaan tai kokonaiseen kakkuunkin täytteeksi ja kuorrutteeksi - Nam! Oli muuten herkkua, joten suosittelen varsinkin tuota kuorrutetta kokeilemaan, jos on yhtään nougatfani!




Muffinssiksi halusin mehevän ja kostean pohjan. Kaapista löytyi yksi frezza mocca pullo, jonka olin ostanut vain pullon vuoksi (kun kahvia en itse juo). Nyt sain sen käytettyä näihin muffinsseihin. Toisen ostamani pullon käytin esikoisen synttärikakkuun, jonka olenkin unohtanut päivittää tänne blogiin. Se pitääkin laittaa tänne mahdollisimman pian, etten unohda kokonaan. Nuo frezza pullot ovat oivia maitopulloja kuvausrekvisiitaksi :o)






Mokkamuffinssit

2 1/2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 kananmunaa

1/2 dl kermaa

2 dl Frezza mocca (black toffee)

60 g voita

(100 g hasselpähkinäsuklaata)


Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, kerma, Frezza mocca sekä sulatettu voi. Lisää nestemäinen seos keskenään sekoitettujen kuivien aineiden joukkoon. Rouhi vielä halutessasi muffinssien joukkoon hasselpähkinäsuklaata. Sekoita massa tasaiseksi. Jaa taikina joko reiluun kahteen pellilliseen minimuffinsseja tai reiluun pellilliseen normaalikokoisia muffinsseja. Paista 175 asteessa muffinssien koosta riippuen noin 15 minuuttia. Nosta muffinssit pois pellistä ja anna jäähtyä. Nämä jäävät meheviksi ja kosteiksi sisältä, eivätkä nousseet ihan kamalasti paistonaikana, joten muffinssi vuoat voi täyttää aika täyteen.


Nougat-kuorrute

150 g (3 kpl) Doppel nougat-patukoita

3 dl vispikermaa


Mittaa kattilaan suklaapatukat sekä 1 dl kermaa. Kuumenna, kunnes patukat ovat sulaneet. Lisää joukkoon loput kermat ja sekoita tasaiseksi. Nosta kylmään jäähtymään. Vatkaa ennen käyttöä kuorrute vaahdoksi. Pursota tai levitä veitsellä muffinssien päälle.

Kuorrutteen päälle pursotin koristeeksi hieman valmista suklaakastiketta.