Laskiaisen pullataikinasta jäi tuorehiivaa "yli". Eräältä blogilukijalta sain kyselyn siitä kuinka teen bostonkakun, joten päätin käyttää tuon hiivan lopun pullataikinaan ja ottaa muutaman vaihekuvan tuosta "pullakakun"leipomisesta.
Meillä lapset ovat tosiaan kovia pullan syöjiä ja varsinkin kaneli-sokeripullien. Tämäkään Bostonkakku ei meillä pitkään säästy, kun lapset nappaavat omansa :o)
Iso Bostonkakku


5 dl vettä

25 g tuorehiivaa

2 dl sokeria

1 tl suolaa

1-2 tl kardemummaa

13-15 dl vehnäjauhoja

200 g voita

1 kananmuna voiteluun

Täyte
70 g voita

kanelia

sokeria


vettä ja tomusokeria kuorrutukseen

 

Lämmitä neste kädenlämpöideksi ja murenna hiiva nesteen sekaan. Lisää myös sokeri ja suola sekä kardemumma joukkoon ja sekoittele seosta hieman. Lisäile vehnäjauhoja vähitellen joukkoon. Lisää alustuksen loppuvaiheessa voi ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisäile jauhoja tarpeen mukainen määrä ja jätä niitä hieman myös leivontaan.

 


 

Annan taikinan nousta lämpimässä paikassa kaksin kertaiseksi.

 


 

Kauli taikinasta suuri levy ja levitä levyn päälle pehmeä voi sekä kaneli ja sokeri. Kieritä rullalle.

 


 

Leikkaa rulla yhtä suuriksi paloiksi.

 


 

Voitele irtopohjavuoan (24x35 cm) reunat ja pingota leivinpaperi pohjalle. Nosta vuokaan pullat ja jätä pullien väliin turpoamistilaa. Anna pullien kohota ja voitele ne kananmunalla. Paista noin 200 asteessa 25 minuuttia.

Anna Bostonkakun hetki jäähtyä ja siirrä se tarjoiluastialle. Tee muutamasta teelusikallisesta vettä sekä noin desilitrasta tomusokeria pursotettava seos, jonka voit pursottaa koristeeksi pullan pintaan.

 

Tässä vielä lukijoille pala lämmintä pullaa ja tuoretta maitoa  :o)