Olen jo kahdesti tehnyt näitä sokeroituja mustikkamuffinsseja. Nyt vasta toisella kertaa kerkesin kuvatkin saamaan niistä. Nämä ovat ihanan pehmeitä ja kosteita, juuri sellaisia kuin tällaisten mustikkamuffinssien kuuluukin olla. Kuorrutuksen tein samaan tapaan kuin näiden super suosittujen kristallipullien kuorrutuksen aikoinaan.
Sokeroidut mustikkamuffinssit

(12 kpl)


2 1/2 dl maitoa

120 g voita

1 kananmuna

1 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

noin 3 dl mustikoita


Kuorrute

25 g voita

1/2-1 dl erikoishienoa sokeria


Sulata voi. Vatkaa voi, maito ja kananmuna kevyesti keskenään. Lisää joukkoon sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne lopuksi sekoitellen koukkoon. Voit lisätä mustikat tässä vaiheessa joukkoon tai ripotella ne suoraan taikinan sekaan ja päälle muffinssivuokiin. Voitele muffinssipelti kevyesti ja nostele taikina vuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa muffinssit pois pelliltä ja nosta ritilän päälle jäähtymään.

Sulata voi kuorrutusta varten. Voitele muffinssit päältä ohuelti sulatetulla voilla pullasutia apunakäyttäen ja pyörittele sokerissa. Nostele tarjolle.

 

Vinkki! Jos ripottelet mustikat suoraan muffinssivuokiin, niin levitä ensin 1 rkl taikinaa pohjalle ja sen päälle mustikoita. Peitä mustikat taikinalla ja ripottele vielä päälle lisää mustikoita. Mustikoita voit halutessasi laittaa vielä runsaamminkin.

 

 

Voit myös halutessasi käyttää paperisia muffinssivuokia pellin syvennyksissä. Suosittelen paperistenvuokienkin kanssa muffinssipellin käyttämistä tai vaihtoehtoisesti käyttämään tukevampia Amerikan muffinssivuokia, joita ihan tavallisissa marketeissa myydään muutamalla eri merkillä. Pelkissä paperivuoissa muffinssit vain leviävät, eivätkä niinkään kohoa ylöspäin.