Ystävänpäivä on ihana herkuttelupäivä ja ystävien muistamisen päivä. Olen itse sitä mieltä, että on hyvä olla yksi päivä vuodessa, joka muistuttaa ystävien olemassa olosta, mutta jokaisen päivän pitäisi kuitenkin arjessa olla se oman ystävän tai omien ystävien päivä. Jos nyt ystävänpäivänä jäi kortit laittamatta postiin tai jokin kiva mielessä pyörinyt yllätys tekemättä, niin tee se vaikka huomenna. Myös silloin on tärkeä muistaa omaa ystävää! Muistaminen voi olla vaikka yhteydenotto kirjeitse, sähköpostilla tai puhelinsoitolla!


 

 


Suklaamuffinssit marenkikuorrutteella

(noin 30-40 minimuffinssia)

Muffinssit

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

3/4 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa

2 kananmunaa

1/2 dl öljyä


Kuorrutus

1 1/2 dl sokeria

2 rkl punajuurien lientä

3 rkl vettä

2 valkuaista

(sydänkoristeita)


Mittaa ensin kuivat aineet yhteen kulhoon ja sekoita ne keskenään. Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat sekä öljy keskenään ja lisää ne sekoittaen kuivin aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja jaa paperisiin minimuffinssivuokiin. Jos et halua muffinssien leviävän vaan kohoavan, niin käytä muffinssipeltiä. Paista 175 asteessa noin 12 minuutin ajan. Nosta ritilälle jäähtymään.

Mittaa kattilaan sokeri sekä punajuuriliemi ja vesi. Laita lämpömittari kattilaan ja kansi kattilan päälle. Kuumenna seosta siirapiksi noin 116-120 asteeseen. Kuumentamisen aikana laita valkuaiset kuumuutta kestävään (mielellään metalliseen) vatkauskulhoon ja vatkaa valkuaisia vaahdoksi. Kun sokeriliemen lämpötila on kohonnut haluttuun asteeseen, kaada liemi valkuaisten sekaan ja vatkaa kunnes vaahto on jäähtynyt.

Nosta vaahto pursotuspussiin, johon olet valinnut haluamasi pursotusterän eli -tyllan. Pursottele muffissien päälle haluamasi näköinen kuorrute. Kuvan muffinsseissa käytetty pyöreäpäivä tyllaa. Ripottele päälle koristeita.
Haluan toivottaa omalta osaltani hyvää ystävänpäivää kaikille blogini lukijoille sekä blogikavereille ja tietysti kaikille "oikean elämän" ystäville - niin vanhoille (lapsuuden ajoista asti ystävinä olleille ystäville) kuin uusillekin!