Esikoinen on kaupasta jo useamman kerran pyydellyt donitseja. Joka kerta olemme ne nyt kauppaan jättäneet ja olen itse luvannut donitseja leipoa. Yleensä tuo munkkien/donitsien leipominen jää vain Vappuun, mutta nyt sitten päätin nuo donitsit lupauksen mukaisesti tehdä! Tässä lopputulos - tein kanelisokeridonitseja! Nämä maistuivat omille ja vieraille lapsille sekä meille aikuisille :o)
Kanelisokeridonisit

(noin 12 kpl)

3 dl maitoa

25 g tuorehiivaa

2 dl sokeria

4 g kardemummaa

9 dl vehnäjauhoja

200 g voita


Paistamiseen

Öljyä


Päälle

Erikoishienoa sokeria

kanelia


Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva sekaan. Sekoittele hetki ja lisää sokeri sekä kardemumma. Lisää noin puolet jauhoista sekaan sekä pehmeä voi. Lisää lopuksi taikinaa alustaen jauhoja joukkoon sen verran kuin tarvitsee. Jos jauhoja tuntuu olevan liikaa, niin osan voi käyttää avuksi kaulimiseen. Nosta taikina lämpimään paikkaan nousemaan noin 30 minuutin tai tunnin ajaksi.

Kauli taikina levyksi ja ota lasilla pyöreitä donitseja. Paina vielä pienellä pyöreällä muotilla reikä donitsin keskelle. Ota myös donitsien keskeltä otetut palat nousemaan ja paista ne donitsien tapaan. Anna nousta hetki ja laita öljy kattilaan kuumenemaan. Paista donitseja noin 160-170 asteessa 2 minuuttia/puoli. Paista donitsit molemmin puolin. Nosta paistetut donitsit paperin päälle "valumaan". Sekoita kuorrutetta varten sokeri ja kaneli keskenään ja kierittele hieman jähtyneinä donitsit kanelisokeriseoksessa.Tässä vielä donitsien reiät tarjolla - ihania suupaloja :o)