Mieheni vanheni tänään vuodella ja aika äkkiseltään aloin leipomaan illaksi tarjoiluja. Emme mitään varsinaisia juhlia järjestäneet, mutta kuulin huhuja, että muutama vieras saattaisi tulla. Kaikki tarjoilut tein nopeasti tämän päivän aikana. Kinkkupiirakkan laitoin jo aamusta uuniin. Tällöin mielestäni tuo piirakan kosteus ehtii tasoittua. Yleensä paistan suolaiset piirakat jo edellisenä päivänä. Kinkkupiirakan lisäksi lapset tilasivat mokkapaloja, jotka paistoinkin kakun muotoon irtopohjavuoassa puolikkaalla ohjeella. Kakuksi tein todella nopeasti kolme tuntia ennen vieraiden saapumista mansikkahyydykekakun. Hyydykekakku oli oikein sopiva kakku meillä tähän tilaisuuteen.




Mansikkahyydykekakku


Pohja

100 g Digestive-keksejä

noin 50 g  suolatonta voita

1 1/2 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

Täyte

3 dl kermaa

250 g tuorejuustoa

150 g ranskankermaa

5 liivatelehteä

1/2 dl vettä

300 g mansikoita

1 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

 (mansikoita, tummaa suklaata)

 

Murskaa keksit pieneksi joko monitoimikoneella tai pakastepussissa kaulimella kaulien. Sekoita murskan joukkoon kaakaojauhe ja vanilljasokeri. Sulata voi ja lisää keksimurskan joukkoon hyvin sekoittaen. Öljyä kevyesti ja tomusokeroi vuoan reunat. Painele keksimuru irtopohjavuoan (noin 20 cm) pohjalle. Suosittelen laittamaan alle leivinpaperin tai käyttämään pelkkää reunusta tarjoiluastian päällä.

Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi. Notkista keskenään tuorejuusto sekä ranskankerma ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Jos käytät pakastemansikoita, niin sulata ne ja soseuta mansikat. Kiehauta vesitilkka ja lisää joukkoon liotetut liivatelehdet. Sekoita seosta ja kaada se hieman jäähtyneen mansikkasoseen joukkoon. Lisää mansikkasose tuorejuusto-ranskankermaseokseen ja nostele joukkoon kermavaahto. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada se keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljän tunnin ajan, mielellään yön yli. Koristele kakku mansikoilla ja sulatetulla suklaalla. 

Koska minulla ei ollut aikaa odotella neljää tuntia, laitoin kakun pakastimeen ensin noin kahden tunnin ajaksi ja sen jälkeen tunniksi jääkaappiin. Kakku kerkesi hyvin hyytyä ennen tarjoiluja.