Sain pienen Senja-tytön äidiltä pyynnön Senjan 2v.-synttärikakusta. Toiveina oli Muumi-aiheinen kakku, tämän Muumihumppa-kakun tapaan. Hahmoiksi toivottiin Muumipeikkoa ja Pikku Myytä sekä lisäksi teksti Senja 2v. Tässä Senjan syntymäpäiville matkannut suuren suuri kakku! Kakku oli niin suuri, että se tuotti jopa hieman ongelmia tuon kuvauskalustonkin kanssa. Varmaan sen kuvista huomaakin, kun ei meinannut kakkua saada kokonaisena kuvaan...  :o)
Paistoin kakkua varten 13 munan sokerikakkupohjan (isoilla kananmunilla), jotta kakku olisi riittävä suuriin juhliin. Täytteeksi toivottiin suklaata ja banaania. Tein alla olevan suklaatäytteen kakkuun sekä murskasin kolme banaania (joukossa hieman sitrusmehua/appelsiinimehua). Kostutus appelsiinimehulla. Päällä vihreä ja pinkki sokerimassaa, ruskea marsipaania. Koristeet kokonaan sokerimassaa. Pursotusten päällä mansikkaiset toffeepallot ovat irtokarkkeja. Pursotukset vispikermaa, lehti- ja koripunostyllilla.
Suklaatäyte


400 g maitosuklaata

1 l vispikermaa

3 rkl kaakaojauhoa

3 tl vaniljasokeria

tomusokeria maun mukaan


Mittaa kattilaan 1 dl kermaa ja paloitellut maitosuklaat. Kuumenna seosta, kunnes suklaa on sulanut. Älä keitä! Nosta hetkeksi jäähtymään.

Vatkaa loput kermat vaahdoksi ja lisäile loppuvaiheessa hieman jäähtynyt suklaasula. Vatkaa vaahto vielä hyvin sekaisin lisäillen vaniljasokeri, kaakaojauhe ja tarvittaessa tomusokeri joukkoon.


Tässä hieman kuvia vielä koristeesta ja pursotuksista
Onnea Senja!