Päädyin leipomaan saksalaisen juustokakun, koska se on jäänyt omaan mieleeni oikein perinteisenä saksalaisena leivonnaisena ja lisäksi nuo juustokakut kuuluvat omiin suosikkeihini. Perinteinen saksalainen juustokakku valmistetaan monen eri lähteen mukaan rahkasta eli Quarkista. Paljon kävin erilaisia reseptejä sekä juustokakkujen historiaa läpi tätä reseptiä varten, joiden pohjalta tein tuon alla olevan reseptin. http://en.wikipedia.org/wiki/Cheesecake

 

 

Deutche käsekuchen eli Saksalainen juustokakku

 

Pohja

100 g voita

1 1/2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

Täyte

3 kananmunaa

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

500 g maitorahkaa

1 sitruunan mehu (noin 1 dl)

1 sitruunan raastettu kuori

Koristeluun

mansikoita
(mansikkahilloa)

Vatkaa voi ja sokeri hyvin keskenään. Lisää jauhot sekaan. Sekoita hyvin. Painele taikina noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin 3-4 cm korkeuteen. Käytä tarvittaessa hieman vehnäjauhoja apuna.Voit halutessasi pingoittaa vuoan pohjalle leivinpaperin ennen pohjan painelemista vuokaan. Voit myös kevyesti öljytä vuoan reunat, jotta kakku irtoaa vuoasta kauniisti.

Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori (keltainen osa) hienoksi raasteeksi ja purista sitruunasta mehu. Sekoita kaikki täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada hyvin sekoitettu täyte vuokaan pohjan päälle. Laita vuoan päälle folio koko paiston ajaksi, niin kakun pinta ei ota paiston aikana väriä. Paista kakku 175 asteessa reilun tunnin ajan. Käännä uuni pois päältä, kun täyte on vielä kevyesti hyllyvää. Anna kakun olla uunissa vielä noin 15 minuutin ajan. Ota kakku pois uunista ja jäähdytä se ensin huoneenlämpöiseksi ja sen jälkeen jääkaappikylmäksi. Irroita kylmä kakku vuoasta ja siirrä halutessasi tarjoiluastialle. Koristele tuoreilla mansikoilla (ja mansikkahillolla).

 

 

Jännä tosiaan tuo, että saksalainen juustokakku on tehty rahkasta. Amerikassa taas juustokakut on tehty tuorejuustoista, kuten myös monessa muussakin maassa. Amerikasta ei edes rahkaa kovin helposti kaupoista löydä. Käytin tähän kakkuun ihan perus maitorahkaa (Lidlistä, joten oli vielä ihan saksalaista rahkaa :o) ). Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä, koska lopputulos oli erittäin herkullista ja myös valmistaminen oli todella helppoa. Tein tämän yhdessä 3v. kuopuksen kanssa, joka rikkoi kananmunat ja toimi sekoittajana aineksia yhdistellessä. Molemmille jäi juuri sopivasti hommia tässä yhteistyössä. Ei muuta kuin lapset mukaan keittiöhommiin, niin oppivat siinä tärkeitä taitoja tulevaisuutta varten.