Tämä kakku on nyt sellainen, jossa ei kannata kaloreita (tai hintaa) laskea. Tämä oli minun mielestäni niin hyvää, että jo hieman pohdin ystäväni ehdotusta - "pidä resepti salaisena". Jaan sen nyt kuitenkin teille, jotta te muutkin saisitte tällä herkutella :o) Kesän lämpimät päivät ovat ihan nurkan takana, vaikka ei näin ulos katoessa ihan uskoisi. Onneksi tälläkin hetkellä tuo aurinko luo säteitään ja sulattaa lunta kesän tieltä pois!

 

Valmistin itse tuon kakun 22 cm vuokaan, mutta tuota kinuskijäätelöä jäi vielä 1/2 litraa yli. Tämän vuoksi suosittelen ottamaan suuremman vuoan käyttöön. Tuo 26cm voisi olla aika sopivan kokoinen vuoka. Toki voi esimerkiksi 24 cm yrittää, mutta hyvä silloin muistaa, että jäätelöä voi jäädä hieman yli. Minä pakkasin tuon lopun purkkiin jääkaappiin ja herkutellaan sillä sitten toisella kertaa.

 

Suklaatoffee-

jäätelökakku

 

 Pohja

350 g Domino-keksejä

75 g vähäsuolaista voita

 

Suklaajäätelö

1 prk kondensoitua maitoa (ei keitettynä)

7 rkl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)

4 1/2 dl vispikermaa

 Suklaaganache

1 dl kermaa

175 g maitosuklaata

 

Toffeejäätelö

1 prk Kondensoitua maitoa/ dulche de leche (Keitettynä)

4 1/2 dl vispikermaa

 (3 rkl toffee-likööriä)

 

Murskaa keksit hienoksi jauhoksi. Sulata voi ja lisää se keksimurun joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Laita/pingota noin 26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä vuoan reunat kevyesti. Painele keksi murska vuoan pohjalle ja reunoille, niin korkealle kuin riittää. Nosta vuoka sivuun.

Kuumenna miedolla lämmöllä kattilassa suklaaganachea varten suklaa ja kerma. Älä kuitenkaan keitä seosta. Kun suklaa on lähes sulanutta, nosta kattila levyltä ja sekoittele kunnes massa on tasaista. Nosta hetkeksi sivuun jäähtymään.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi molempia jäätelöitä varten. Tyhjennä keittämätön kondensoitu maito kulhoon ja  mittaa suklaajäätelöön tuleva kaakojauhe joukkoon. Sekoitta massa tasaiseksi ja nostele puolet kermavaahdosta joukkoon. Kaada suklaaganachea massan joukkoon noin 1/3 osan verran. Kaada suklaajäätelö pohjan päälle, mutta jätä vielä noin 1 dl pursotuksia varten. Kaada täytteen selaan vielä suklaaganachea (mutta jätä sitäkin noin 2rkl koristuksia varten) ja pyörittele esimerkiksi haarukan piikeillä ganache "marmoroiden" suklaatäytteen sekaan.

Laita valmiiksi keitetty kondensoitu maito (dulche de leche/kinuski) toiseen kulhoon ja notkista massa tasaiseksi (yhdessä liköörin kanssa, jos sen haluat likööriä käyttää). Ota kuitenkin noin 2 rkl kondensoitua maitoa erilleen koristusta varten. Sekoita loppu kermavaahto ja kondensoidusta maidosta keitetty kinuski keskenään lähes tasaiseksi. Kaada toffeejäätelömassa suklaajäätelömassan päälle. 

Laita suklaaganachesta ja kondensoidusta maidosta keitetystä kinuskista loput pieniin pakastepusseihin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Raidoita kakun pinta kauniisti niillä. Nostele vielä loppu suklaajäätelö pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota suklaajäätelömassaa koristeeksi kakun reunalle. 

Nosta jäätelökakku pakastimeen jäätymään mielellään yön yli. Siirrä jäätelökakku vuoasta tarjoilulautaselle. Leikkaa annoksia terävällä veitsellä.


Vinkki! Kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia myydään joissakin kaupoissa valmiina purkeissa. Jos sellaista ei löydy, niin voit keittää kondesoitua maitotölkkiä runsaassa vedessä noin kolmen tunnin ajan. Nosta keittämisen jälkeen purkki varovasti pois kuumasta vedestä ja anna jäähtyä. Käytä huoneenlämpöistä tai kylmempää kinuskia jäätelön tekemiseen. Kuuma kinuski sulattaa muuten kermavaahdon.

Vinkki! Halutessasi voit keittää liköörin, jotta alkoholi poistuu likööristä. Jäähdytä likööri kuitenkin kunnolla ennen jäätelöön lisäämistä. Likööriä ei ole pakko käyttää laisinkaan.

 

Tässä vielä annospala - Nam!