Saimme eräänä kauniina päivänä vieraita. Tarkoitus oli tarjota omatekemää jätskikakkua vieraille, mutta illalla myöhään jätskintekoa aloittaessani huomasin kerman olevan pilaantunutta... Ihan paksua tavaraa tuli purkista ulos. No, se siitä suunnitelmasta. Jätski ostettiin kaupan pakastealtaasta, joten sen seuraksi oli jotain mukava pöytään saada. Kehittelin jätskin seuraksi tällaisen marjakakun.

 

Marjakakku

200 g voita

2 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

3 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

150 g ranskankermaa

1 dl vaniljakastiketta (tai kermaa)

noin 4 dl vadelmia ja mustikoita tai muita marjoja

vesi-tomusokerikuorrute

 

Vatkaa huoneenlämpöinen  voi ja sokerit keskenään. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten joukoon. Sekoita keskenään loput kuivat aineet. Sekoita myös ranskankerma ja vaniljakastike/kerma keskenään. Lisäile kuivat aineet ja kermaseos joukkoon vuorotellen. Sekoita massa tasaiseksi. Levitä massa 22 cm irtopohjavuokaan, jossa leivinpaperi on pingoitettu pohjalle. Levitä lopuksi marjat kakun päälle. Paista 175 asteessa noin 45 - 60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.

Anna jäähtyä hetki ja valmista pienestä vesimäärästä ja tomusokerista paksuhko seos, joka pursotetaan koristeeksi kakun päälle.

Minulla kakku ei kerinnyt (ajan puutteessa) ihan marjojen alta täysin kypsyä. Toisaalta se ei ollut yhtään paha. Kakku oli mehukas ja maukas, mutta ehkäpä paras kohta minun mielestäni oli juuri marjat ja niiden alla olevat raa´at osat - olen kyllä ikuinen taikinakulhojen kaapija :o)